1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkçe Sevdalıları Gümrükçüoğlu’nu Ziyaret Etti
Türkçe Sevdalıları Gümrükçüoğlu’nu Ziyaret Etti

Türkçe Sevdalıları Gümrükçüoğlu’nu Ziyaret Etti

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkçe Olimpiyatları için dünyanın dört bir yanında Türkiye’ye gelen öğrencilerin, birlikteliğinin gelecek adına kendisini çok ümitlendirdiğini söyledi.

A+A-

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkçe Olimpiyatları için dünyanın dört bir yanında Türkiye’ye gelen öğrencilerin, birlikteliğinin insanlığın geleceği adına kendisini çok ümitlendirdiğini söyledi.

10. Türkçe Olimpiyatları il etkinliği için Trabzon’a gelen öğrencilerden bir grubu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Öğrencilerden birinin belediye başkanlığı koltuğunda oturmasını isteyen Başkan Gümrükçüoğlu, Norveç’ten gelen Pernille Hyggen’i makam koltuğuna oturttu. 23 Nisan’ın her yıl Türkiye’de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, "Bu bayram gençliği sevmenin, onlara güvenmenin çok güzel bir örneğidir. Bu bayramda belediyemizi ziyaret eden öğrenciler belediye başkanı olurlar ve istek ve düşüncelerini bizlere iletirler. Biz de gereğini yerine getiririz. 10. Türkçe Olimpiyatları için belediyemize ziyaret eden siz değerli misafir öğrencilerimizin de istek ve düşünceleri bizler için önemlidir. Bu nedenle belediye başkanlığını sizlere devrederek talimatlarınızı bekliyorum." dedi.

Öğrencilere, Trabzon ve Doğu Karadeniz bölgesi hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkı adına, kentimize gelen konuk öğrencileri sevgiyle, saygıyla bağrımıza basıp kucaklıyoruz. Bu birlikteliğiniz insanlığın geleceği adına bizleri çok ümitlendiriyor. Dünya barışı ve kardeşliği için insanlık el ele oluyor. İnanıyorum ki sizlerin bu birlikteliği gelecekte savaşları önleyecek ve tüm insanlık barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacak." diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, ziyaretin anısına misafir öğrencilere çeşitli hediyeler vererek Türkçe'ye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Misafir öğrenciler de Başkan Gümrükçüoğlu’na ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.