1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tut Akçatepe İlkokulu'nun Temeli Törenle Atıldı
Tut Akçatepe İlkokulunun Temeli Törenle Atıldı

Tut Akçatepe İlkokulu'nun Temeli Törenle Atıldı

Tut ilçesine bağlı Akçatepe köyünde yapımına başlanan 8 derslikli ilk ve ortaokulun temeli, Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler’in katılımı ile törenle atıldı.

A+A-

Tut ilçesine bağlı Akçatepe köyünde yapımına başlanan 8 derslikli ilk ve ortaokulun temeli, Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler’in katılımı ile törenle atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan temel atma törenine Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, ilçenin kurum amirleri ve köy halkı katıldı. Akçatepe Köyü Muhtarı Mehmet Altundaş, köylerine okul yapılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Uzun zamandır Akçatepe’de ihtiyaç duyulan 8 derslikli okulun temelini atmak için biraya geldiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit ise konuşmasında, eğitim konusunda bütün imkanları seferber eden ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kaymakam Ramazan Kendüzler’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Burada okuyan çocuklar bizim geleceğimizin teminatı olacaktır. Bu hizmetleri en ücra yerlere ulaştırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak büyük gayret sarf ediyoruz. Bu okulumuzun Akçatepe köyümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler ise teknoloji çağı olan günümüzde rekabet edebilmek ve sosyo-ekonomik olarak gelişmek için toplum olarak iyi bir eğitim almak gerektiğini belirtti. Kendüzler, "İyi bir eğitim almak için de fiziki olarak yeterli okullara ihtiyacımız var. Sayın valimizin özel katkı ve gayretleri ile bu yıl ilçemizde 4 tane okul yapılacaktır. Bunlar azımsanacak yatırımlar olmadığı gibi ilçemiz açısından çok önemli bir fırsattır. Akçatepe köyünün en önemli ihtiyacı olan okulun yanı sıra köy için büyük bir ihtiyaç olan kanalizasyon ve yolların kilitli parke çalışmaları yapılmaktadır. Bu anlamda Adıyaman genelinde en şanslı köy Akçatepe köyüdür. Bugün burada temelini atarak eğitim ve öğretime kazandıracağımız 8 derslikli okulumuz yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’ye mal olacak, 7 ay ve içerisinde tamamlayarak, hizmete girmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, Akçatepe Köyü Muhtarı Mehmet Altundaş, köylerine okul yapılmasında büyük katkı ve emek veren Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a takdim edilmek üzere, Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler’e şükran plaketi verdi. Törenin sonunda kaymakam ve diğer protokol üyeleri butona basarak, 8 derslikli Akçatepe ilk ve ortakokulunun temeline ilk harcı döktüler.



CİHAN

Tut Akçatepe İlkokulu'nun temeli törenle atıldı

Tut Akçatepe İlkokulu'nun temeli törenle atıldı

Tut Akçatepe İlkokulu'nun temeli törenle atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.