1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ulusal Süt Konseyi Sempozyumu, Tekirdağ’da Gerçekleştirildi
Ulusal Süt Konseyi Sempozyumu, Tekirdağ’da Gerçekleştirildi

Ulusal Süt Konseyi Sempozyumu, Tekirdağ’da Gerçekleştirildi

Ulusal Süt Konseyi, Uluslararası Karşılaştırmalı Çiftlik Veri Ağı (International Farm Comparison Network, IFCN) tarafından düzenlenen, 14.

A+A-

Ulusal Süt Konseyi, Uluslararası Karşılaştırmalı Çiftlik Veri Ağı (International Farm Comparison Network, IFCN) tarafından düzenlenen, 14. Süt ve Süt Ürünleri Konferansı Tekirdağ'da yapıldı.

Kurulduğu yıl olan 1997'den bu yana IFCN'nin yıllık konferanslarını Almanya'nın Kiel kentinde yaptığını belirten Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Muhittin Özder, "IFCN konferansı ilk defa bu sene Almanya dışında Türkiye’de yapılıyor. Bizim bu çapta geniş bir yelpazeye sahip katılımcı profilli bir konferansa ev sahipliği yapıyor olmamız, son derece gurur verici. Bu organizasyon aynı zamanda Ulusal Süt Konseyi olarak ev sahipliği yapacağımız ve yaklaşık 4 bin kişilik bir katılımın beklendiği 2017 İstanbul Dünya Süt Zirvesi içinde ön çalışma niteliği taşımaktadır” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

Konferansa, ABD, Rusya, Avustralya başta olmak üzere 43 ülkeden temsillerin katıldığını IFCN'nin üreticiler, sanayiciler, kamu ve araştırmacıların da dahil olduğu süt sektörünün tüm tarafları için oluşturulmuş ve söz konusu taraflardan toplanan verilerin paylaşıldığı uluslararası bir kuruluş olduğunu belirterek, temelde dünya ve ülkeler bazında süt üretiminin her aşamasına ilişkin yıllık projeler yapan IFCN'nin, geçen yıl bu konuda yapmış olduğu tahminlerin yüzde 98 oranında gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye'de süt ücretlerine de değinen Özder şu bilgileri aktardı: "Süt sektöründeki ücretler sürekli değişiyor ve bundan da en fazla küçük üretici etkileniyor. Süt fiyatlarındaki dengesizlikten dolayı hayvanlar kesime gidiyor. Süt fiyatlarındaki dengeyi sağlamak Ulusal Süt Konseyi'nin temel görevlerinin arasında oluğunu ve bunun için elimizdeki çeşitli araçları kullandık ve bu konuyla ilgili önemli gelişmeler sağladık."

Özder, Ulusal Süt Konseyi’nin süt fiyatlarını belirlemek gibi bir görevinin olmadığını, üreticileri ve sanayicileri bir araya getirip bu konuda üreticilere ve sanayicilere yardımcı olduklarını ve bir başka işlerininse sütün maliyetini hesaplayarak bakanlığa bildirdiklerini 2 yıldır süt fiyatlarının bu yöntemle belirlendiğini kaydetti.

Yeni dönemdeki süt fiyatlarının açıklanmasının taraflar arasında henüz bir anlaşma sağlanamadığından dolayı geciktiğini belirterek, en kısa zamanda fikir birliğine varılmasını temennisiyle sözlerini bitirdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.