1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ürgüp, Demir Çelik İşçilerinin Sorunlarını Bakan İsmet Yılmaz’a Anlatacak
Ürgüp, Demir Çelik İşçilerinin Sorunlarını Bakan İsmet Yılmaz’a Anlatacak

Ürgüp, Demir Çelik İşçilerinin Sorunlarını Bakan İsmet Yılmaz’a Anlatacak

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 aydır maaş alamadıkları ve 12 arkadaşlarının işten çıkarılmaları nedeniyle 3 gündür eylem yapan Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde çalışan işçileri ziyaret etti.

A+A-

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 aydır maaş alamadıkları ve 12 arkadaşlarının işten çıkarılmaları nedeniyle 3 gündür eylem yapan Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde çalışan işçileri ziyaret etti. İşçilerin sorunlarına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz önderliğinde bir çözüm arayacaklarını belirten Ürgüp, “Birlikte hareket edip bir ortak çözüm bulmak mümkün olabilir.” dedi.

Ürgüp, fabrika yönetimi ile kayyum heyetinden gelecek müjdeli haberi Kongre Müzesi bahçesinde bekleyen işçilere, sorunlarını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a anlatacağını ve ortak çözüm yolu bulunacağı sözünü verdi. İşçilerin sorunlarına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirten Ürgüp, Belediye Başkanı olarak kendinin her zaman işçilerin yanında olduğunu ifade etti. Başkan Ürgüp, daha sonra işçilerin sorunları ve isteklerini tek tek dinledi. Sıkıntılarını anlatan işçiler, “500 kişiyiz, 5000 kişiye bakıyoruz, ama mağduruz. Bankalara borçluyuz, elektrik doğalgaz faturalarını ödeyemiyoruz, sesimizin duyulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sıkıntılarını Vali Zübeyir Kemelek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşeceği sözü veren Başkan Ürgüp ise “Neticede bu bir devlet meselesidir. Demir Çelik İşletmelerini Sivas’a kazandırmamız gerekiyor. Düzgün ve işletme kurallarına göre çalışırsa daha çok insan istihdam edecek durumdadır. Devlet bir karar verecektir. Biz bu karar noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız.” ifadesini kullandı. Ürgüp, eylem yapan işçilerine destek olmak amacıyla belediye olarak kumanya dağıtımı gerçekleştireceklerini söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.