1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vakfıkebir’de Kabotaj Bayramı Kutlandı
Vakfıkebir’de Kabotaj Bayramı Kutlandı

Vakfıkebir’de Kabotaj Bayramı Kutlandı

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, Hükümet Konağı önündeki Atatürk alanına çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar, daha sonra Vakfıkebir Limanı'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu yaptı. Liman Başkanı Uzunoğlu, 1.Dünya Savaşı’nın sonunda büyük kayıplar veren ve başlattığı kurtuluş mücadelesi ile tekrar güç kazanan Türkiye için Kabotaj Kanunu'nun, bağımsız Türkiye’nin denizlerde de egemen olduğunun açık bir göstergesi ve bunun tüm dünyaya ilanı olduğunu söyledi. Başkan Uzunoğlu, "Bu sebeple, 1926’dan beri 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, her yıl büyük bir sevinçle kutlanmaktadır. Özellikle son yıllarda denizciliğe ait pek çok önemli gelişmenin yaşanmış olması, denizcilik bayramının ayrı bir neşe ile ülkenin her tarafında kutlanmasına vesile olmuştur. Denizi ve denizciliği sadece kıyı şeridimizde değil yurdumuzun her yerinde sevdirmeyi amaç edinerek, son yıllarda Anadolu’nun pek çok yerinde Elazığ’da, Erzincan’da, Erzurum’da, Gaziantep’te, Kırşehir’de, Şanlıurfa’da ve Van’da da denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanmış ‘Denizci Millet Denizci Ülke' olmak için denizcilik tüm ülkeye yayılmaya çalışılmıştır.” dedi.

Başkan Uzunoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Büyük Önder Atatürk’ün söylemiş olduğu ‘En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirme kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten yararlanmayı bilmeliyiz. Denizciliği Türk'ün milli ülküsü olarak saymalı ve onu az zamanda başarmalıyız. Sözünden hareketle 1 Temmuz Denizcilik Bayramı'nın 87. yılı nedeniyle Türkiye’nin denizci bir ülke haline getirilmesi ve dünya denizciliğinde layık olduğu yere ulaşabilmesi için çaba sarfeden denizcilerimizin ve hepinizin bayramını kutlarım."

Tören daha sonra, deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılması ile sona erdi. Törene Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. CİHAN

Vakfıkebir’de Kabotaj Bayramı kutlandı

Vakfıkebir’de Kabotaj Bayramı kutlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.