1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kıraç: Çözümün Başarıya Ulaşması İçin İnsan Sevgisi Çok Önemli
Vali Kıraç: Çözümün Başarıya Ulaşması İçin İnsan Sevgisi Çok Önemli

Vali Kıraç: Çözümün Başarıya Ulaşması İçin İnsan Sevgisi Çok Önemli

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, çözüm süreci için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

A+A-

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, çözüm süreci için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Çanakkale Savaşı'nda atalarımızın Anadolu’yu vatan yapmak için savaştığını ifade eden Kıraç, herkesin birbiriyle kardeş olduğunu vurguladı. İnsan sevgisi olmadan hiçbir başarının yakalanamayacağını belirten Kıraç, “Bu güzel ortamın daha barışçıl yapıya sağlam temellere dayanması için herkese görev düşüyor. Biz bu noktada olmak durumundayız. Ben herkese sevgi ve şefkatle merhametle konulara yaklaşacağımı ifade ediyorum. Hiçbir başarı insan sevgisine dayanmadan elde edilemez. Her başarının arkasında mutlaka insan sevgisini koymak zorundayız. Sevgisiz başarı olamaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son Valiler Kararnamesi'yle Diyarbakır’a atanan Vali Cahit Kıraç, görevine başladı. Valilikte düzenlenen törende Kıraç, önce valilik çalışanlarıyla selamlaştı, daha sonra polis mangasını selamladı. Törenin ardından gazetecilerle bir araya gelen Kıraç, bölgenin son 30 yıldan bu yana aşırı derece kan kaybına uğradığını söyledi. Çözüm sürecinde insani değerleri önde tutarak kanın durması için çaba göstereceklerini ifade eden Kıraç, “Hep beraber katkımız olursa bundan mutluluk duyacağız. Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz ve bugün her zamankinden daha fazla toplumsal huzur ve barışa ihtiyacımızın olduğu da bir gerçektir. Az önce ifade ettiğim gibi böyle bir süreçte sorumlulukların ağır olduğunu, büyük özveri gerektiğini hepimiz biliyoruz. Milletimizin geleceğe umutla bakması, büyük iddia ve hayallerini gerçekleştirmesi için gerekli olan irade kaynak ve potansiyelin fazlasıyla ülkemizde mevcut olduğunu biliyoruz. Onun için bir vizyon geliştirilmesi ve bu doğrultuda strateji ve politikaların ortaya konulması yeterli olacaktır." şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının "İzmir’in rüzgârı Diyarbakır’a gelecek mi? Dostluk sürecek mi?" sorusuna Kıraç, "Mutlaka sürecek. Bu ülkede bin yıldır kardeşlik içinde yaşıyoruz. Bu ülkenin tapusu Çanakkale’dedir arkadaşlar. Doğudan batıdan kuzeyden güneyden her yerden yanana yatan insanlar burayı vatan yapmak için savaşmışlar. Bu barış sürecinin inşallah tekrar o eski görkemli günlerdeki gibi yaşadığımız ortamlara doğru ilerlemesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz." dedi.

Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyaretinin çok önceden planladığını belirterek, "O tarihlerde atamam olmasaydı ben de gelecektim. Onlar benden önce geldi. Ama güzel bir dostluk köprüsü kuruldu. Önümüzdeki günlerde diğer STK’lar da gelecek. İzmir’deki STK’ların bu süreci pekiştirmek adına gayret göstereceklerini biliyorum." dedi.

Bölge insanın hoş görülü ve yumuşak kalpli olduğunu belirten Kıraç, "Biz fakir fukaraya vakıfları kuran biziz. Göçmen kuşlardan ayağı kırılıp da iyileşemeyenleri barındırmak için biz vakıflar kurmuşuz. İnsan sevgisi canlı sevgisi bizim için vazgeçilmezdir. Dolayısıyla bu coğrafyada ülkede insanların kardeşlik içinde yaşamları gerektiğini biz kendi inancımızda bunu gerektiriyor. Bu güzel ortamın daha barışçıl yapıya sağlam temellere dayanması için herkese görev düşüyor. Biz bu noktada olmak durumundayız. Ben herkese sevgi ve şefkatle merhametle konulara yaklaşacağımı ifade ediyorum. Hiçbir başarı insan sevgisine dayanmadan elde edilemez. Her başarının arkasında mutlaka insan sevgisini koymak zorundayız. Sevgisiz başarı olamaz." şeklinde konuştu.

İzmir’den Diyarbakır’a atanmasından dolayı üzgün olup olmadığı sorulan Kıraç, "Ben yaz tatillerimi burada geçiyorum. Bu coğrafyanın çocuğuyum. Kardeşlerim, annem hep bu bölgede. Evime döndüm diyebilirim. Yaz tatillerim hep buralarda geçti. Başka yerlere Avrupa’ya gitmedik. İnsan kendi evine gelmekten sıkılır mı?" diye cevap verdi.
CİHAN

Vali Kıraç: Çözümün başarıya ulaşması için insan sevgisi çok önemli

Vali Kıraç: Çözümün başarıya ulaşması için insan sevgisi çok önemli

Vali Kıraç: Çözümün başarıya ulaşması için insan sevgisi çok önemli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.