1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Mutlu'dan Açıklamalar
Vali Mutludan Açıklamalar

Vali Mutlu'dan Açıklamalar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de müthiş bir provokatif eylemle karşı karşıya olduklarını belirtti.

A+A-

VALİ MUTLU: TAKSİM’DE ÇEVRECİLERİN İÇERİSİNDE KAOS İSTEYEN GRUPLAR VAR!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de müthiş bir provokatif eylemle karşı karşıya olduklarını belirtti. Çevrecilerin, içlerindeki asıl maksatları çevre duyarlılığı olmayan gruplar olduğunu savunan Mutlu, “Devletin güvenlik güçleriyle çatışarak kaos yaratmak ve İstanbul’da huzuru bozmak, bunu da belli amaçlarla yapmak isteyen gruplar olduğuna bir kez daha dikkat çekiyorum.” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı protestolarına yapılan müdahaleyle ilgili Atatürk
Havalimanı VIP salonunda açıklama yaptı. Açıklamaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın da katıldı.

Çevrecileri istismar etmek isteyen gruplar olduğuna dikkat çeken Vali Mutlu, “Doğa, tabiat, ağaç sevgisi üzerinden prim yapmak suretiyle bu konuları kendi hedefleri için istismar etmeye çalışan grupların, geniş kitlelerimizi kullanarak bu konuda duyarlılığı, hassasiyeti olan İstanbulluları etkileme çabaları devam etmektedir. Biz bu grupları tanıyoruz. Bu grupların hedeflerini de biliyoruz. Bu hedefin de doğa sevgisi, ağaç sevgisiyle ilintili olmadığını da biliyoruz. Elbette sevebilirler, bu konuda da kimsenin duygusunu tartacak değilim ama geniş kitlelerin bu konuyla ilgili meydana gelen gençlerimizin, halkımızın beklentileri olan doğaya ilişkin düşüncelerinin ötesinde, bir takım grupların özellikle halkları istismar ederek emniyet güçleriyle çatışma ortamını geliştirmeleri yönünde, stratejik planlı bir çaba içerisindeler. Gezi parkına duyarlılığı için gelen gençler, yurttaşların arka planda onları istismar eden yapıların olduğunu çok iyi değerlendirmeleri lazım.” dedi.

"ÇADIRLARIN YAKILMASI OLAYINI İNCELİYORUZ"

Çadırların yakılması konusunda bir soru üzerine Mutlu, “Orada kalan çadırların yandığına ilişkin basına yansıyan fotoğraflar var. Bütün bunların incelemesini tamamlayacağız. Emniyet tarafından, zabıta tarafından yakıldığı iddiaları, dikkatle incelenmesi gerekli olan iddialardır. Bu tür ortamlarda bilgi kirliliği noktasında hepimizin dikkat göstermesi gerekiyor. Bunları incelememiz sonucunda ebetteki ortaya koyacağız.” ifadesini kullandı.

"UYARI YAPILMADAN MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bu sabah uyarı yapılmadan müdahale yönündeki iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine Mutlu, böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını belirterek, iddiaları yalanladı. Mutlu, “Halka anons etmeden müdahale söz konusu olmaz. Buna rağmen arzu edilen sonuç alınamadığı takdirde gerektiğinde öncelikle suyla müdahale genel prensibimizdir. Buna rağmen netice alınmazsa farklı uygulamalar da bunun içerisinde artan oranda kuvvet kullanımına yönelinir.” şeklinde konuştu.

"SAMİMİ OLARAK BULUNANLARLA AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ"

İddia edildiği gibi, bir doğa katliamı ya da farklı inşaatların söz konusu olmadığını kaydeden Mutlu, müthiş bir provokatif eylemle karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Mutlu, “Orada samimi olarak bulunanlarla aynı duyguları paylaşıyoruz. İstanbul, çevre, ağaç, canlı konusunda aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu inandırıcı gelebilir gelmeyebilir. Ben bunu söylemek durumundayım. Kendi duygularımı paylaşmak durumundayım. Büyük bir kesimle aynı çevre duyarlılığını paylaşıyoruz." dedi.

Grupların içerisinde kaos oluşturmak isteyen gruplar olduğuna dikkat çeken Mutlu, şöyle devam etti: "Bu grup içlerindeki asıl maksatları çevre duyarlılığı olmayan, devletin güvenlik güçleriyle çatışarak kaos yaratmak ve İstanbul’da huzuru bozmak, bunu da belli amaçlarla yapmak isteyen gruplar olduğuna bir kez daha dikkat çekiyorum. O grupların bizleri takdir etmesi beklenemez. Asıl söylemek istediğim şey geniş kitlelerimize aittir. Bir takım sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan yanlış havayı dikkatle izleyelim, bu tür provokatif söylemlere dikkat edelim.”



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.