1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da At Hediye Edildi
Cumhurbaşkanı Güle Türkmenistanda At Hediye Edildi

Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da At Hediye Edildi

Türkmenistan'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından 'Arkadaş' isimli Ahelteke atı hediye edildi.

A+A-

Türkmenistan'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından 'Arkadaş' isimli Ahelteke atı hediye edildi. Türkmen mevkidaşı Berdimuhamedov'un bu hediyesinden memnun kalan Cumhurbaşkanı Gül atın asil bir hayvan olduğunu ve kendisine verilen en değerli hediye olduğunu söyledi. Türkmen Devlet Başkanı Berdimuhamedov da Türkmen-Türk dostluğuna vurgu yaparak, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Türkmen atlarına düşkünülüğü ile bilinen Türkmen lider, Cumhurbaşkanı Gül'e hediye ettiği atın ayağını açtı. Bu at ile yarış pistine çıkarak bir tur attı. Daha sonra liderler at üzerindeki gösterileri izledi.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Kompleksi'nde Türkmen gençleri at üzerinde Türk ve Türkmen bayrağıyla dostluk gösterisi yaptı. Daha sonra Gül, Berdimuhamedov'un onuruna verdiği kahvaltıya katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov değer verdiği devlet konuklarına at hediye ediyor. Türkmen lider daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'a at hediye etmişti. CİHAN

Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da at hediye edildi

Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da at hediye edildi

Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da at hediye edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.