1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Turhan, 20 Yıldır İçtiği Sigarayı Bırakan Yardımcısına Plaket Verdi
Vali Turhan, 20 Yıldır İçtiği Sigarayı Bırakan Yardımcısına Plaket Verdi

Vali Turhan, 20 Yıldır İçtiği Sigarayı Bırakan Yardımcısına Plaket Verdi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi tarafından, "Dünya Sigarasız Günü" dolayısıyla "Yaşamayı Seç" sloganıyla düzenlenen bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi tarafından, "Dünya Sigarasız Günü" dolayısıyla "Yaşamayı Seç" sloganıyla düzenlenen bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu. Vali Ahmet Turhan'ın da pedal çevirdiği turda, 20 yıldır sigara içen ve geçen günlerde bırakan Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam ve diğer bazı vatandaşlara plaket verildi.

Yeşilay'ın koordinesinde düzenlenen faaliyete, 38 sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Kuvayi Milliye Meydanı'ndanki programa, 300 profesyonel ve amatör bisikletçi katıldı. Bisikletçiler, başlangıç parkurundan Vali Turhan ile birlikte çıkarak yaklaşık yarım saat pedal çevirdi. Yeşilay Balıkesir Şubesi Başkanı Abdülkadir Çelik, farkındalık oluşturmak, gençlere ve geleceğe sahip çıkmak için böyle bir faaliyet düzenlediklerini belirterek, "Dünyada her 8 saniyede bir kişi, sigara nedeniyle hayatını kaybediyor. Hedefimiz, sigara bağımlısı vatandaşlarımızı bu illetten kurtarmaya yardımcı olmak. Sigara alışkanlığının önüne geçmek istiyoruz. Bugün sigarayı bırakan vatandaşlarımıza plaket verdik. İnşallah sayı daha da artar." dedi.

'SAĞLIKLI YAŞAMIN BAŞLANGICI, SİGARAYI BIRAKMAKTIR'

Vali Turhan ise, "Sigara sağlığa zararlı demek geçmişte kaldı, çünkü artık öldürüyor. Bu nedenle sigarayı bıraktıracak etkinlikler yapmak, bırakmak isteyenlere destek vermek çok önemli. Sağlıklı yaşamın başlangıcı, sigarayı bırakıp spor yapmaktır. İnşallah daha sağlıklı yaşamak açısından ilimizde bir farklılık oluşturmak anlamında başlangıç olacak." diye konuştu.

Turhan, Vali Yardımcısı Sağlam'ın 19 Mayıs 2013 itibariyle yaklaşık 20 yıldır içtiği sigarayı, geri dönüşü olmamak üzere bıraktığını da duyurarak, "Söz veriyor. Gerçekten bu yeni bir başlangıç, kendisini tebrik ediyorum. Ayrıca sigara içen diğer vali yardımcısı arkadaşlarıma da örnek teşkil etmesini diliyorum." dedi.

30 yıl boyunca sigara içtiğini belirten eğitimci Şaban Dayıoğlu ise, "Bir taneden bir şey olmaz diye başladım. Sigara yıllarca bir arkadaş gibi göründü ama düşmanımız olduğunun farkına vardım. Hem biz hem de yakınlarımız sağlık açısından zarar görüyordu. Bıraktığım için çok mutluyum." açıklamasında bulundu.

Yakup Dönmez de erken yaşlarda başladığı sigarayı 16 yıl içtiğini belirterek, "Çocuğum, sigarayı bırakmamı istedi. Bırakınca, özgür bir insan olduğumu hissettim. Sigarasız yaşanamaz hissi vardı, bu hissi yendin ve bıraktım. Sigara bırakmak bir özgürlüktür." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Turhan, Vali Yardımcısı Sağlam, Dr. Serdar Ünal, Dayıoğlu, Ateş, Yakup Dönmez ve Nejdet İnce'ye plaket verdi. Ardından Turhan ve diğer protokol üyeleri, üzerinde "Türkiye Yeşilay Cemiyeti" yazısı bulunan yelekler giyerek bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi. CİHAN

Vali Turhan, 20 yıldır içtiği sigarayı bırakan yardımcısına plaket verdi

Vali Turhan, 20 yıldır içtiği sigarayı bırakan yardımcısına plaket verdi

Vali Turhan, 20 yıldır içtiği sigarayı bırakan yardımcısına plaket verdi

Vali Turhan, 20 yıldır içtiği sigarayı bırakan yardımcısına plaket verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.