1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Veliler, İlköğretim Okullarının Orta Okula Dönüştürülmesine Tepki Gösterdi
Veliler, İlköğretim Okullarının Orta Okula Dönüştürülmesine Tepki Gösterdi

Veliler, İlköğretim Okullarının Orta Okula Dönüştürülmesine Tepki Gösterdi

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarının orta okula dönüştürülmesi için yaptığı hazırlıklar sürüyor.

A+A-

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarının orta okula dönüştürülmesi için yaptığı hazırlıklar sürüyor. Orhaneli ve beldelerindeki öğrenci velileri, yapılan düzenlemenin kaldırılması için ilçe merkezinde yürüyüş yaparak duruma tepki gösterdi.

Öğle saatlerinde ilçe merkezinde toplanan veliler, alkışlar eşliğinde yürüyerek uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Veliler adına açıklama yapan Taner Ay, "Orhaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlü tarafından yapılan planla ve dönüşüm çalışmalarında halkın talepleri göz ardı edilmiştir. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket edenlere karşı demokratik olarak hakkımızı savunmak için öğrenci velileri olarak burada toplandık. Orhaneli İbrahim Hüsniye Çağlayan İlköğretim Okulu, Kadri Uğur İlköğretim Okulu, Termik Santral İlköğretim okullarımız, yapılan dönüşüm sonrası ortaokula çevrilmiştir. Bu nedenle buralarda okuyan çocuklarımız için en yakın ilkokul 3 kilometre uzaklıktadır. 4+4+4 sitemiyle 66 aylıkken okula başlayan evlatlarımızın 3 kilometre uzaklıktaki okullara gitmesi mümkün değildir. İlçede yaşan öğrenci velilerinin maddi durumları, orta sınıfın altındadır. İlk okula başlayan öğrenci aile için ayrı bir külfet getirmektedir. Bir de bunlara 3 kilometre uzaklıktaki okuluna öğrencinin gidebilmesi için servis tutmak zorunda kalmaları aileleri zor duruma sokacaktır. Öğrenci velileri olarak anayasada temin edilen her vatandaş için adaletli bir yaşam halkı ilkesi gereğince Bursa merkez ve Orhangazi ilçesinde durdurulan bu uygulamanın ilçemizdeki okullarımızda da durdurulmasını istiyoruz." dedi.

Kalabalık açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Veliler, ilköğretim okullarının orta okula dönüştürülmesine tepki gösterdi

Veliler, ilköğretim okullarının orta okula dönüştürülmesine tepki gösterdi

Veliler, ilköğretim okullarının orta okula dönüştürülmesine tepki gösterdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.