1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yassıada Bavulundan Çıkan İki Fotoğraf
Yassıada Bavulundan Çıkan İki Fotoğraf

Yassıada Bavulundan Çıkan İki Fotoğraf

27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde iki fotoğraf, Yassıada'da darbecilerin dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Faruk Oktay'a yaptıkları işkenceyi gözler önüne seriyor.

A+A-

27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde iki fotoğraf, Yassıada'da darbecilerin dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Faruk Oktay'a yaptıkları işkenceyi gözler önüne seriyor. Oktay'ın ölümünün ardından bavulundan çıkan iki fotoğraf yaklaşık 6 ay ara ile çekilmiş.

27 Mayıs döneminin İstanbul Emniyet Müdürü olan Faruk Oktay'ın oğlu H. Emre Oktay, babasının Yassıada'dan gelen bavulundan bu fotoğrafların çıktığını söylüyor. İki resim arasında 6 ay kadar bir zaman farkı bulunduğunu dile getiren Oktay, "Sağdaki resimde kaş çevresine rötuş yapmışlar. Mutlaka bir yumruk yarası falan vardı." diyor.

Babasının işkence yapılarak öldürüldüğünü anlatan Oktay, Adnan Menderes aleyhine ifade vermediği için sürekli işkence yapıldığını ve Bizanslılardan kalma zindanlara terk edildiğini vurguluyor. 2009 yılında da kendisinin zindanları ziyaret ettiğini aktarıyor. Annesinin ise babasını kalp krizinden öldüğünü bildiğini; ona öldürüldüğünün söylenmediğini belirtiyor. CİHAN

Yassıada bavulundan çıkan iki fotoğraf

Yassıada bavulundan çıkan iki fotoğraf

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.