1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yatay Asansör, Tepe Üzerine Kurulu Mahallede Hayatı Kolaylaştırdı
Yatay Asansör, Tepe Üzerine Kurulu Mahallede Hayatı Kolaylaştırdı

Yatay Asansör, Tepe Üzerine Kurulu Mahallede Hayatı Kolaylaştırdı

Karabük'te yatay merdiven mahalle sakinlerine hayatı kolaylaştıracak. Karabük Belediyesi yüksek alanlarda oturan mahalle sakinlerinin evlerine daha rahat ulaşmaları için çeşitli projeler üretiyor.

A+A-

Karabük'te yatay merdiven mahalle sakinlerine hayatı kolaylaştıracak. Karabük Belediyesi yüksek alanlarda oturan mahalle sakinlerinin evlerine daha rahat ulaşmaları için çeşitli projeler üretiyor. İlk olarak Kayabaşı Mahallesi'ne asansör, Yenişehir Mahallesi'ne yürüyen merdiven yapan belediye, son olarak tepe üzerine kurulmuş olan Öğlebeli Mahallesi'ne yatay asansör inşaa etti.

Asansör sayesinde mahalle sakinleri yorulmadan evlerine ulaşırken, şehrin en büyük kabristanlığı olan Öğlebeli Mezarlığı'nı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için ise büyük bir kolaylık oldu. Amaçlarının vatandaşları güvenli ve rahat bir şekilde evlerine ulaştırmak olduğunu belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Mahallemizin bazıları tepelere kurulmuş şekilde. Buralarda oturan mahalle sakinlerimizin evlerine daha rahat ve güvenli şekilde ulaşmalarını sağlamak için dik asansör, yürüyen merdivenin ardından yatay asansör yaptık. Bir mahalleye yatay asansör ile çıkmak Türkiye de bir ilk. Bununla da bitmiyor araç çayı üzerine köprü yapacağız. Böylece hem mahalle sakinlerinin hem de diğer kişilerin bu asansörden yararlanmalarını sağlamış olacağız. 10 gün içinde tamamen çevre düzenlemesi bitmiş olarak hizmete açılacak." dedi.

Mahalle Muhtarı Ali Alpboğa ise mahallesine böyle bir hizmet yaptığı için Belediye Başkanı'na teşekkür etti. Muhtar Alpboğa, "Mahallemiz Karabük'ün ilk kurulan mahallelerinden biri ama her zaman unutulan bir mahalle. Öğlebeli tepesinde bulunan bir yerleşim alanı. Nüfusumuz 3 bin 500'e yakın. Emeklilerin yoğun olduğu bir mahalle. Yaşlı nüfusumuz fazla, bu vatandaşlarımız çarşıdan veya pazardan gelirken ellerinde yüklerle sadece saat başlarında seferi olan halk otobüsü veya yürüyerek geliyorlardı. Buda mahalle sakinleri için zor oluyordu. Bu asansörden günde yaklaşık 3 bine yakın kişi yararlanacak. Bu asansörün Türkiye de ilk kez bizim mahallemize yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Başta başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkanı mahalle sakinleri ile birlikte asansörü inceledikten sonra asansöre inip aşağıya indi. CİHAN

Yatay asansör, tepe üzerine kurulu mahallede hayatı kolaylaştırdı

Yatay asansör, tepe üzerine kurulu mahallede hayatı kolaylaştırdı

Yatay asansör, tepe üzerine kurulu mahallede hayatı kolaylaştırdı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.