1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. YENİLMEZ'DEN ŞOK SÖZLER
YENİLMEZDEN ŞOK SÖZLER

YENİLMEZ'DEN ŞOK SÖZLER

"Eyleme katılan ünlüler para aldı!.."

A+A-

TVNET Programlar Müdürü Veyis Ateş’in sunduğu 'Gezi Parkı Özel' yayınına katılan oyuncu Ahmet Yenilmez, Gezi Eylemi’ne öncülük eden sanatçılar hakkında şok açıklamalarda bulundu. Yenilmez, sanatçıların AK Parti iktidarında aldığı ödenekleri belgeleriyle açıkladı!

Ahmet Yenilmez: Siyaseti Tacettin dergâhına gömdüm. Ama Tacettin dergâhına gömdüğüm rahmetlinin (Muhsin Yazıcıoğlu’nun) edebinin dışına hareket etmeyeceğim. Çünkü şu anda sayın Başbakan günah keçisi bellenip herkesin vurduğu bir abalıya çevrildi. Ama bazı tevafukları ortaya koymakta fayda var. Mesela çok enteresandır ki 31 Mart vakası da gezi parkının yerinde olan topçu kışlasından başlamış; biliyor muydunuz? O gün isyan eden kazan kaldıranlarda İngiliz büyükelçiliği kapılarını açmış bugünde Fransız Lisesi ile Alman Lisesi kapılarını açıyor isyancılara... Ne olmuştu?  31 Mart vakası gündeme gelmiş. Sultan Abdülhamit Han cennet mekân Avrupa’ya olan borçlarını ödeme ve son taksitlerini ödeme gibi bir beyanatta bulunmuştu. Ne yaptı mevcut iktidar? IMF’ye borçlarını ödedi.

(…)

Taksim meydanında milletin vekili durumunda olan milletvekili kamunun düzenini sağlamak ile görevli polise küfür etti. Sayın Cemil Çiçek’i göreve davet ediyorum. Şimdi gelelim. “26 yaşındaki Aylin hayatını kaybetti.”  bir sanatçı arkadaşım paylaşıyor. Hedef göstermemek için isim vermiyorum. Buradan kamu idarecilerini göreve çağırıyorum. 26 yaşındaki hayatını kaybeden Aylin kim? Hemen açıklansın. Yalansa ’da bu adam hakkında neden hala gerekli işlem yapılmıyor? Birileri bunun cevabını versin. “Ölmek için daha güzel bir gün olabilir mi? 2. Kurtuluş mücadelesinin ilk şehitlerinden olma var günün sonunda….

Şimdi bunlar birilerinin tweetleri mi yoksa…

(…)

Şehir Tiyatrolarında Sanatçı bir arkadaşımızım tweetleri. İsmini hedef gösterilmesin diye vermiyorum

Ve bir tweet daha var. Mesele sadece bir gezi parkı değil arkadaş sen hala anlamadın mı hadi gel.

Maç yeni başlıyor. Devlete

(….)

Bu gece taksimi yalnız bırakmayın

Bunu söyleyen arkadaşlarımızın biri devlet memuru. İstanbul şehir tiyatroları oyuncusu ve kendisi bugün küfrettiği AKP iktidarı 2011’de TRT’de yüklü bir oyunculuk ücreti karşılığında dizide oynamış bir sanatçı.

Mesela birisi Tayfun Talipoğlu. Haziran 2008’den itibaren TRT1’de bamteli programı yaptı bütçesini açıklamaya davet ediyorum.

Veyis Ateş: Bunun Gezi ile ilgisi nedir?

Ahmet Yenilmez: Şu anda rol modeller. Gezi parkını ilk başlatan ve davet edenler. Birisi Mehmet Ali Alabora, biriside Levent Üzümcü’dür.

İktidarın satın aldık dediği ATV’de 3 yıl süren bir dizide Şebnem hanım yüklü bir oyunculuk ücreti aldı.

Veyis Ateş: Dizi neydi?

Ahmet Yenilmez: Elveda Rumeli

Şimdi gelelim..2009-2010 kültür bakanlığının özel tiyatrolara yaptığı yardım miktarlarına.

Ankara Sanat Tiyatrosu. Sahibi kim? Rutkay Aziz. Oyunun adı “Kekliği Düz Ovada Vururlar” Aldığı ücret 72 bin tl.

Veyis Ateş: Devlet yardımı mı?

Ahmet Yenilmez: Devlet yardımı. Dostlar tiyatrosu. Genco Erkal. Oyunun adı Kerem Gibi Yana Yana Nazım Hikmet’e. 72 bin lira

Ben iktidardan nemalamıyorum ya…  Oyunun adı Türkiye Cumhuriyetinde ilk kez sahnelenen ve 81 vilayeti dolaşarak Türkiye Cumhuriyeti’nde rekor kırmış  Mehmet Akif Ersoy. 27 bin lira

Necip Fazıl Kısakürek.  Para oyunu. 16 lira

Veyis Ateş: Burdan nereye varmak istiyorsunuz?

Ahmet Yenilmez:  İktidar hak ve hürriyetleri kısıtlıyor ya sanatı kısıtlıyor ya bizi nemalıyor ya, onu ortaya koyuyorum. Ben şimdi vicdan sahibi muhitimize seslenmek istiyorum. Allah aşkına! Tablo bu kadar ortada iken bu arkadaşlarımız ortada bir ölüm vakası yokken şehir tiyatrolarında oyuna çıksa da çıkmasa da maaşını alıp 6 maaş ikramiye alırken, dizilerde istediği gibi oynarken, Devlet Tiyatroları yardımından 3 katı fazla yardım alırken, kimse neden o dizide oynuyorsun diye sormazken, devletin kurumunda istedikleri bütçede istedikleri programları yaparken ne istiyorlar Allah Aşkına!

(…)

Vicdana davet ediyorum. Kuvvetli ihtimal hepsi çiçek barda rakı içiyordur, viski yudumluyordur. Bu tezgâhı bu millet gördü Ey Milletim lütfen çocuklarınızı evinize çağırın. Tablo bildiğiniz gibi değil!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.