1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İzmirgaz’dan Öğrencilere Çevreci Gezi
İzmirgaz’dan Öğrencilere Çevreci Gezi

İzmirgaz’dan Öğrencilere Çevreci Gezi

Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası'nı çeşitli faaliyetlerle kutlayan İzmirgaz, Saadet Onart İlköğretim Okulu öğrencileri için bir gezi düzenledi.

A+A-

Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası'nı çeşitli faaliyetlerle kutlayan İzmirgaz, Saadet Onart İlköğretim Okulu öğrencileri için bir gezi düzenledi. Gezi kapsamında öğrencilere doğalgazın çevreye katkısı hakkında bilgi verilerek, İzmir Doğal Yaşam Parkı'na götürüldü. Ayrıca İzmirgaz tarafından düzenlenen “Çocuk ve Çevre” konulu resim yarışmasının sergilenmeye değer görülen resimleri, hafta süresince abone merkezlerinde vatandaşların beğenisine sunulacak.

Sadet Onart İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan doğalgaz yüksek basınç düşürme ve ölçüm istasyonuna götürülerek bilgi verildi. İzmirgaz Genel Müdürü H.Burçin Yandımata, Genel Koordinatör Halil Tataş, işletme mühendis ve teknisyenleri tarafından karşılanan öğrenciler, doğalgazın şehre girdiği noktalardan biri olan istasyonu yakından görme ve gezme imkanı buldu. Gezi başlangıcında mühendisler tarafından istasyonda dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra Genel Müdür Yandımata tarafından yapılan sunumu dinledi. Yandımata doğalgazın tanımı, Türkiye'ye giriş noktaları, İzmir’deki dağılımı, çevre anlamında katkısı, hava kirliliği, 187 Acil Müdahale hizmetleri hakkında bilgi vererek soruları cevapladı. Sunumun ardından öğrenciler, mühendis ve teknisyenler eşliğinde gruplar halinde istasyonu gezdi. CİHAN

İzmirgaz’dan öğrencilere çevreci gezi

İzmirgaz’dan öğrencilere çevreci gezi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.