1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yök Başkanı Çetinsaya'dan Açıklama
Yök Başkanı Çetinsayadan Açıklama

Yök Başkanı Çetinsaya'dan Açıklama

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecine destek amacıyla YÖK üyeleri olarak bölgeyi gezdiklerini söyledi.

A+A-

YÖK BAŞKANI ÇETİNSAYA: "ÇÖZÜM SÜRECİNDE BÖLGEDEKİ BÜTÜN ÜNİVERSİTELERİ GEZİYORUZ!"

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecine destek amacıyla YÖK üyeleri olarak bölgeyi gezdiklerini söyledi. Çetinsaya, Batman, Siirt, Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis’te çözüm sürecine dair üniversiteler, kamu kurumları ve STK'larla temaslarda bulunduklarını kaydetti.

Bitlis Eren Üniversitesi'nin 3. Kariyer Günleri etkinliklerine katılan YÖK Başkanı Çetinsaya, “Türkiye’nin her yanına gidiyoruz ama özellikle çözüm süreciyle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tüm şehirleri, tüm üniversiteleri ayrı ayrı ziyaret ediyoruz. Rektörlerimizle, öğretim üyelerimizle, öğrencilerimizle toplantılar yapıyoruz. Üniversiteler üzerine konuşuyoruz. Üniversitelilerimiz için ne yapabiliriz? Bu sorunları nasıl çözebiliriz? Çözüm sürecine üniversiteler olarak nasıl katkı verebiliriz? Çözüm sürecinin sonuçlarından üniversitelerimizi nasıl faydalandırabiliriz? Bunları istişare ediyoruz.” dedi.

Gittikleri şehirlerin önde gelenleriyle, eşraflarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Çetinsaya, “Bizim zaten gördüğümüz kadarıyla bu süreçle ilgili en ufak bir tereddüt yok. Hazır fırsat bulmuşken önemli bir konuyu konuşuyoruz. Ama şehirle üniversitenin bütünleşmesini nasıl ileri götürebiliriz? Üniversitemizi nasıl daha çok kalkındırabiliriz? Bu sayede Bitlis’imizi nasıl daha çok kalkındırabiliriz, diye kafa yormak isteriz. Ben inanıyorum ki bu ikili bir mekanizmadır. Üniversite ileri gittikçe şehir ileri gider, şehir ileri gittikçe üniversite ileri gider. Ülkemizde, bölgemizde yaşanan sorunlar nedeniyle bir tedirginlik var. Öğrenci akışlarında, öğretim üyesi akışlarında belki şehir, üniversite bütünleşmelerinde tedirginlikler olabiliyordu. Ama bu hayırlısıyla nihayete erdiğinde hiçbir mazeretin kalmayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, tarihi El Aman Hanı'nı da ziyaret etti. Geziye, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru da eşlik etti. CİHAN

YÖK Başkanı Çetinsaya: Çözüm sürecinde bölgedeki bütün üniversiteleri geziyoruz

YÖK Başkanı Çetinsaya: Çözüm sürecinde bölgedeki bütün üniversiteleri geziyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.