19 Aralık 2025
Altın 5954.302
BIST 11335.05
Dolar 42.7847
Euro 50.176
Sterlin 57.2875
Ankara -6°C

50 Bin Sınır Polisi Alınacak!

50 Bin Sınır Polisi Alınacak!
Emniyet'ten ayrı İçişleri Bakanlığı bünyesinde 50 bin mevcudu olan, tek uzmanlığı sınır olan bir teşkilat kurulacak!.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2011 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, sınır yönetimin kurulacağını belirtti.

Türkiye'de entegre sınır yönetiminin kurulacağını belirten Atalay, bütün AB dokümanlarında da bunun olduğunu söyledi.

AB ülkelerinin polis ve askerden farklı sivil sınır güvenliği kurduğunu kaydeden Atalay, kendilerinin de bunu kurmak durumunda olduklarını kaydetti.

Atalay, entegre sınır yönetimi çerçevesinde polisten ayrı, İçişleri Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 50 bin mevcudu olan ve tek uzmanlık alanı sınır güvenliği olan bir teşkilat kurulacağını anlattı.

Kolluk gözetim mekanizmasına da değinen Atalay, bu mekanizmayı terörle irtibatlandırmanın yanlış olduğunu vurguladı.

Atalay, bunun, vatandaşın, yanlış bir tutumda bulunan güvenlik güçleri hakkında şikayette bulunacağı bir mekanizma olduğunu ifade etti.

Yapılan eleştirilerde, bazı siyasi parti gruplarının kendi içlerinde de çelişkiye düştüğünü belirten Atalay, aynı gruptan bir sözcünün, ''polis uzun askerlik yapmasın'' dediğini, diğer bir sözcünün ise ''polis neden askerlik yapmasın'' dediğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir