17 Aralık 2025
Altın 5958.666
BIST 11302.86
Dolar 42.7234
Euro 50.2195
Sterlin 57.0969
Ankara 5°C

65 kışlanın adı değişti!!

65 kışlanın adı değişti!!
Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası”nın adını “Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan” olarak değiştiren Genelkurmay Başkanlığı, “Kenan Evren Kışlası”na dokunmadı..
Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası”nın adını “Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan” olarak değiştiren Genelkurmay Başkanlığı, “Kenan Evren Kışlası”na dokunmadı. VATAN’ın edindiği bilgilere göre, TSK tarafından toplam 65 kışlaya yeni isim verildi. 15 Kasım’dan itibaren yeni isimleri kullanılmaya başlanan kışlalara, o kışlanın şehit olmuş personelinden birisinin adı verildi.

Daha önce bulunduğu yerin adıyla anılan tabur seviyesindeki kışlaların da ismi şehit personelin ismiyle değiştirildi. “Orgeneral Mustafa Muğlalı” adı, Genelkurmay Başkanlığı’nın kararıyla tabeladan kaldırılarak, Van’ın Özalp ilçesinde kışlanın girişindeki tabelaya, “Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan”ın adı yazılmıştı.

Org. Mustafa Muğlalı, 1943 yılında Van’ın Özalp ilçesinin sınır bölgesinde, 33 köylünün ölümünden sorumlu tutularak, Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından yargılanmış ve idam cezasına çarptırılmıştı. Cezaevine konulan Muğlalı’nın cezası 20 yıl ağır hapse çevrilmişti. Söz konusu karar Askeri Yargıtay tarafından bozulmuş ancak Mustafa Muğlalı dava yeniden görülmeden Aralık 1951’de cezaevinde hayatını kaybetmişti.

“Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası”nın adının değiştirilmesinin ardından aralarında Genelkurmay eski Başkanı Kenan Evren’in de adının bulunduğu eski genelkurmay başkan ve kuvvet komutanlarının adlarıyla anılan kışlaların da adının değiştirileceği iddia edilmişti.

Ancak G.Kurmay, başta İstanbul’da olan Kenan Evren Kışlası olmak üzere hiçbir eski G.Kurmay başkanı ve kuvvet komutanının adını taşıyan kışla adını değiştirmedi. Sadece tabur seviyesindeki kışla isimleri o kışlanın şehit olmuş TSK personelinden birinin adıyla değiştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir