1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 83 Yaşında Kur’ân Okumayı Öğrendi
83 Yaşında Kur’ân Okumayı Öğrendi

83 Yaşında Kur’ân Okumayı Öğrendi

Edremit İlçe Müftülüğü tarafından 19 yerde açılan Kur’ân kurslarında yıl boyu eğitim gören hanımlar, belge almanın mutluluğunu yaşadı.

A+A-

Edremit İlçe Müftülüğü tarafından 19 yerde açılan Kur’ân kurslarında yıl boyu eğitim gören hanımlar, belge almanın mutluluğunu yaşadı. Aralarında, 83 yaşındaki Kadriye Kadriye Özodaçık da vardı.

Yıl sonu mezuniyet etkinlikleri çerçevesinde Akçay beldesi Sakal-ı Şerîf ile Darsofa Mahallesi Kur’ân kursları öğrencilerinin düzenlediği mezuniyet kutlamasıyla başladı. Programın açılışında konuşan Edremit İlçe Müftüsü Keramettin Demir, Kur’ân öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek, en güzel örneğinin Kadriye nine olduğunu söyledi. Demir, "Bazı hanımlarımız, şimdiye kadar öğrenmediği için kurslara biraz çekinerek geliyor ancak daha sonra mutlu olduklarını görüyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur." dedi.

Daha sonra başarılı kursiyerlere belgeleri, Müftü Demir tarafından verildi. Program, hanımların kendi aralarında Kur’ân ve ilahiler okumasıyla devam etti. Kurslarda, dinî bilgiler de verildi. Kur’ân'ı tecvitli okumaya başlayan birçok hanımın, çocuklarına ve eşlerine de öğretmeye başladığı belirtildi. Kurslarda, 300'e yakın kişinin Kur’ân okumayı öğrendiği kaydedildi. CİHAN

83 yaşında Kur’ân okumayı öğrendi

83 yaşında Kur’ân okumayı öğrendi

83 yaşında Kur’ân okumayı öğrendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.