1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 9. Leylek Şenliği Cumartesi Günü Başlıyor
9. Leylek Şenliği Cumartesi Günü Başlıyor

9. Leylek Şenliği Cumartesi Günü Başlıyor

Leylek Dostu Köyler Projesi ile Bursa ve Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Ağı içerisinde temsil eden Eskikaraağaç Köyü 9.

A+A-

Leylek Dostu Köyler Projesi ile Bursa ve Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Ağı içerisinde temsil eden Eskikaraağaç Köyü 9. Leylek Şenliği’nde her yıl olduğu gibi bir kez daha Bursa halkının ve çevredeki doğa tutkunlarının akınına uğrayacak. Uluslararası prestije sahip şenlik programındaki etkinlikler, 01 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 09.00’da Eskikaraağaç köyünde Avrupa Leylek Köyleri bayrağının göndere çekilmesiyle start alacak. Törenin ardından, ‘Türkiye Leylek Korumacıları Buluşması’ konulu çalıştayda Leylek Dostu Köyler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Arıcı ve eşi Proje Sorumlusu Franziska Arıcı ile Bursa Doğader Yöneticisi Mehmet Kartal söz alacak.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Eskikaraağaç Köyü Muhtarı Ahmet Koca’nın imzasını taşıyan 9. Leylek Şenliği davetiyesindeki program akışına göre, aynı gün içerisinde köyde tekne gezileri, belgesel film gösterileri, Uluabat Gölü çevresinde gezi düzenlenmesi ve leylek yuvalarından canlı yayın yapılması gerçekleşecek. Günün finalinde ise, saat 20.00’de fener alayı ile şenliğinin başladığı duyurulacak. Konukların fener alayı coşkusu ünlü sanatçı Hüseyin Turan’ın halk konseri ile zirveye ulaşacak.
Şenlik etkinliklerine her yıl olduğu gibi Nilüfer Belediyesi’nin katkıları damgasını vuruyor. 02 Haziran Pazar günü 09.00’da Eskikaraağaç Köyü’nde düzenlenecek bisiklet turu ile belgesel film gösterilerini şenliğin açılış töreni izleyecek. Tören sonrasında, ‘Nilüfer Karikatür Atölyesi Çocuklarla Buluşuyor’ ile Bosch A.Ş.’nin ‘Folklor Ekibi Gösterisi’ ve firmanın ‘Çocuk Şenliği’ isimli etkinlikleri köye gelen konuklarla buluşacak. Şenlik programı köyde EKADER üyesi köy kadınlarını el emeği, göz nuru ürünlerinin tanıtımı ve Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu Konseri ile sona erecek. CİHAN

9. Leylek Şenliği cumartesi günü başlıyor

9. Leylek Şenliği cumartesi günü başlıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.