1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Afyon Polis Myo’da Diploma Heyecanı
Afyon Polis Myo’da Diploma Heyecanı

Afyon Polis Myo’da Diploma Heyecanı

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’ndan (MYO) mezun olan 161 polis adayı, düzenlenen bir törenle diplomalarını aldı.

A+A-

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’ndan (MYO) mezun olan 161 polis adayı, düzenlenen bir törenle diplomalarını aldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, protokol üyeleri ve aileler katıldı.

Törende dönem birincisi Mehmet Bayram Ardıç tarafından mezuniyet kütüğüne isim çakıldı. Ardından 161 polis adayı, Türk bayrağı, silah ve yönetmelikler üzerine el basarak yemin etti. Polis adayları yemin töreninin ardından şapkalarını havaya atarak mezuniyetlerini kutladı, birbirlerini tebrik etti.

Törene katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, fedakârca çalışarak insanların güvenliğini sağlayan polis teşkilatının her geçen gün güçlendiğini söyledi. Balkanlıoğlı, mezun gençleri ve ailelerini tebrik ederek, "Çıkarılan fitne fesat ortamından da bu kahramanlarımız sayesinde sağ salim kurtulacağız. Allah milletimize acılar göstermesin. Benim tavsiyem; çalıştıkları sürece her şeyin insan için olduğunu unutmasınlar.” dedi. Balkanlıoğlu, eski polis anlayışı da çoktan değiştiğini, teknolojinin modern imkânlarını kullanarak daha analizci delilden sanığa giden bir yapıya kavuştuğunu kaydetti.

MYO Müdürü Müjdat Karagöz de Emniyet Teşkilatı'na mezun olan 161 öğrenciyle birlikte şimdiye kadar toplam bin 458 polis kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Karagöz, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Polislik mesleği zor ama onurlu bir meslektir. Bu onurlu görevi yerine getirirken, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygılı olmayı, halkın güvenini kazanmayı, ne pahasına olursa olsun hak ve adaletten ayrılmamayı, insan haklarına hukukun üstünlüğüne saygılı olmayı şiar edinin.” diye konuştu.

Karagöz, polis adaylarına eğitim dönemleri boyunca emniyet ve asayişi sağlarken aynı zamanda güvenlik ile özgürlük arasında ki hassas dengeyi de her zaman koruyabilmenin öğretildiğini dile getirdi. Karagöz, "Her türlü olumsuz şartlara rağmen zamanında ve kanunlar çerçevesinde yerine getirilen, mesleğe ve hayata hazırlanırken bilgiyi önyargısız şekilde değişik kaynaklardan elde edebilen ezbercilikle değil analiz ve yorumlarla sonuca ulaşabilen, düşüncelerini özgürce ifade edebilen çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen temsil yeteneğine sahip polisler olarak yetiştirme gayreti içerisinde olduk." diye konuştu.




CİHAN

Afyon Polis MYO’da diploma heyecanı

Afyon Polis MYO’da diploma heyecanı

Afyon Polis MYO’da diploma heyecanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.