1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Büyükelçi Pohl: Almanların Türkiye’de 10 Milyar Euro Civarında Yatırımı Var
Büyükelçi Pohl: Almanların Türkiye’de 10 Milyar Euro Civarında Yatırımı Var

Büyükelçi Pohl: Almanların Türkiye’de 10 Milyar Euro Civarında Yatırımı Var

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, Alman firmalarının Türkiye’de 10 milyar Euro civarında yatırımı bulunduğunu söyledi.

A+A-

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, Alman firmalarının Türkiye’de 10 milyar Euro civarında yatırımı bulunduğunu söyledi. Türk-Alman Ekonomi Günü, Denizli’nin Karahayıt beldesindeki Colossae Otel’de düzenlendi. Programa Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı ve Denizli Platformu Sözcüsü Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan platform sözcüsü Özer, Denizli’nin sanayi ve ticaretinin gelişmesi için gerekli ve önemli olan altyapı ve iş ortamı bakımından mükemmel sayılacak durumda olduğunu, yerli ve yabancı yatırımcılar için organize sanayi bölgelerinde her türlü yatırım imkanı bulunduğunu ifade etti. Özer, “Özellikle kalifiye işgücü ve profesyonel yöneticilerin temini bakımından zengin bir havuzumuz var. Sanayimiz, tekstil ve konfeksiyonun yanısıra cam, metal işleme, makine imalatı, kablo, enerji, kâğıt, mermer, deri ve gıda gibi birçok dalda gelişme göstermiştir. Ölçek bakımından firmalarımız, belirli büyüklüklere ulaşmıştır. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen Türkiye’nin en büyük bin firması arasında 21 firmamız yer almaktadır.” dedi.

Alman işadamlarıyla işbirliği içinde yeni yatırımlar yapmak istediklerini dile getiren Özer, “Güneş enerjisi, seracılık, termal sağlık tesisleri kısa sürede yatırım yapılacak alanlardır. Asıl önemli olan, diğer işbirliği alanı Avrupa ve ABD pazarlarında yapılacak ortaklıklardır. İhracatımızın yüzde 70’ine yakın bölümünü AB ülkelerine yapmaktayız. Bunu işbirliğimizle artırabiliriz.” diye konuştu.

Büyükelçi Pohl da Türkiye’de Alman şirketlerinin 10 milyar Euro civarında yatırımı bulunduğunu kaydederek, “Binlerce kişi istihdam ediliyor. Türkiye’de 5 bin 200 şirket bulunuyor. Bunlara her yıl 500 işletme ekleniyor.” dedi.

Vali Demir ise Almanya’ya iş bulmak için gidenlerin bugün Alman ekonomisine çok önemli katkıları bulunduğunu vurguladı: “Bunun ekonominin çok ötesinde, insan topluluklarını yakınlaştırdığını görüyorsunuz. Denizli’de dünya standartında üretim yapan firmalarımız var. Denizli OSB, özellikle termal kaynaklarıyla çok ucuz tarım yapılabilecek bir alan. Mermer OSB tamamlanmak üzere. Bu kadar hazır altyapı varken daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Şu anda jeotermal elektrik enerjisi yerine güneş enerjisi çok önemli konumda. Burada bununla birçok Alman firması ilgilenmektedir.”

Konuşmaların ardından Türk ve Alman firma yetkilileri ikili görüşmelere geçti. CİHAN

Büyükelçi Pohl: Almanların Türkiye’de 10 milyar Euro civarında yatırımı var

Büyükelçi Pohl: Almanların Türkiye’de 10 milyar Euro civarında yatırımı var

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.