1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Afyon’da, İş Dünyasının Gözü Yeni Teşvik Yasasında'
Afyon’da, İş Dünyasının Gözü Yeni Teşvik Yasasında

'Afyon’da, İş Dünyasının Gözü Yeni Teşvik Yasasında'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Uğur Kaya, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın 2013 başlarında sona ermesi ardından yeniden bazı teşvik düzenlemeleri için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesinin iş dünyasını umutlandırdığını söyledi.

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Uğur Kaya, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın 2013 başlarında sona ermesi ardından yeniden bazı teşvik düzenlemeleri için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesinin iş dünyasını umutlandırdığını söyledi.

Uğur Kaya, geçtiğimiz 10 yılda Afyonkarahisar’da 83 bin sigortalıdan yaklaşık 24 bin kişinin Teşvik Kanunu'ndan faydalandığını bildirdi. Teşvikten yararlanan binin üzerinde iş yerinin olduğunu belirten Kaya, bu rakamın küçümsenemeyecek bir rakam olduğunu kaydetti. Teşviklerin 2013’ün başında bitmesinin ardından yeni teşvikler konusunda TBMM’de yeni çalışma yapılarak Bakanlar Kurulu’na yetki verildiğini belirten Kaya, teşvik yasalarının ilave istihdamın yanı sıra kayıt dışı mücadeleye de ciddi katkıları olduğunu anlattı. Kaya, "5084 Sayılı Yasa, ilimizde istihdam açısından oldukça büyük katkılar sağladı. Başka illerden gelip 400 kişilik fabrika kuranlar oldu. Ancak 2013 yılının başında bu yasa yürürlükten kaldırıldı. Yeni teşviklerin piyasaya da hareket getireceğini düşünüyorum." dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser ise istihdam maliyetinin yüksek oluşunun yeni istihdam alanları oluşturmaya engel teşkil ettiğini ifade etti. Serteser, "İstihdam üzerindeki ağır vergi ve sosyal güvenlik primleri 5084 ile hafiflemiştir. Ancak bu yasanın süresi bitmiştir. Yeni yasa konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki verilmiştir. Yasanın çıkmasıyla birlikte tekrar ilimiz ekonomisine olumlu yansımaları olacaktır.” diye konuştu.

Serteser, bu konuda Afyonkarahisar olarak yasanın iş dünyası için önemi konusunda bakanlar başta olmak üzere ilgili kişilerle görüştüklerini ve kampanyalar yaptıklarını ifade etti. Serteser, yeni yasanın çıkmasıyla birçok işletmenin yeniden iş yeri açmaya, eleman sayılarını arttırmaya hazırlandığını dile getirdi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.