1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ormancıların Mesai Tepkisi
Ormancıların Mesai Tepkisi

Ormancıların Mesai Tepkisi

Orman çalışanları, yangın sezonunda 7 ay boyunca aldıkları fazla mesainin kaldırılmasına tepki gösterdi.

A+A-

Orman çalışanları, yangın sezonunda 7 ay boyunca aldıkları fazla mesainin kaldırılmasına tepki gösterdi. Çalışanlara mesai verilmemesinin yangınla mücadeleyi sekteye uğratacağı ifade edildi.

Türk Tarım Orman-Sen Bursa Şube Başkanı Sebahattin Öztürk, sendika üyeleri ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Öztürk, 2004 yılında Orman kanununda yapılan değişiklikle, Orman Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında, orman yangınları ile mücadele, koruma ve sınırlandırma hizmetlerinde çalışanlara, yangın sezonunda 7 ay fazla çalışma ücreti verildiğini hatırlattı.

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fazla mesai ücretinin kaldırıldığını dile getiren Öztürk, bu değişiklikle, teknik ve idari personel konumundaki memurların mesai yapmayıp evine gideceğini, yangın çıkması halinde mesaiye geleceğini ifade etti.

Memurların çalıştıkları saat kadar mesai ücreti alacağını anlatan Öztürk, evine giden memurun yangın çıktığında müdahalede gecikeceğini savundu. Öztürk, "Gece gündüz demeden orman yangınları ile mücadele eden, koruma ve sınırlandırma faaliyetlerinde çalışan fedakâr tüm orman çalışanlarımızın 7 ay almakta olduğu fazla çalışma ücreti uygulamasına devam edilmemesi çalışanların şevkini kırmıştır." diye konuştu.

Sebahattin Öztürk, bir memurun mesai ile yaklaşık 600 TL civarında ücret aldığını ve düzenleme ile bunun kaldırıldığını sözlerine ekledi.
CİHAN

Ormancıların mesai tepkisi

Ormancıların mesai tepkisi

Ormancıların mesai tepkisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.