19 Aralık 2025
Altın 5948.92
BIST 11315.2
Dolar 42.8091
Euro 50.1601
Sterlin 57.2753
Ankara -4°C

AK Parti Gençlik Kolları: "Maneviyat Bayrağını Sonraki Nesillere Ulaştırmak Zorundayız!"

AK Parti Gençlik Kolları: "Maneviyat Bayrağını Sonraki Nesillere Ulaştırmak Zorundayız!"
AK Parti Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Abdulkadir Çoban gençlik olarak devraldıkları maneviyat bayrağını sonraki nesillere ulaştırmak zorunda olduklarını söyledi.

AK Parti Osmaniye İl Gençlik Kolları tarafından, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde Hz. Mevlana'yı anma programı düzenlendi. Mesnevi Hafızı Mehmet Demir'in konuşmacı olarak katıldığı program İstiklal Marşı'nın okunması, saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan AK Parti Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Abdulkadir Çoban, önceki nesillerden aldıkları maneviyat bayrağını sonraki nesillere aktarmak zorunda olduklarını kaydetti. 81 ilde yaptıkları çalışmaların amacının gençliğin ve toplumun maneviyatını artırmaya yönelik olduğunu dile getiren Çoban, "Sağlam bir zeminde ve imanlı gençlerin yetişmesi ile ülkenin geleceği teminat altına alınmalıdır. Bizim derdimiz, yola çıkış aşkımız ve sancımız budur." dedi.

Herkesin olduğu gibi gençlerin de Mevlana'yı çok iyi anlaması ve tanıması gerektiğini belirten AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Kaya ise, "Mevlana diğer tasavvuf ustaları gibi, insan ruhunun yüceltilmesinin ve olgunluğa ulaşmasının sevgiyle mümkün olacağını söylemiş bizleri hakkın sevgisine layık olabilmek için hırs, kin, yalan, kibir ve kıskançlık gibi duygulara, maddiyata ve geçici dünya nimetlerine olan düşkünlüğe gönülde yer vermemek konusunda bizleri uyarmıştır." şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ömer Yağmur geceyi düzenleyen gençlik kollarına teşekkür ederek, Mevlana'yı gençlere anlatma konusunda daha çok gayret sarf edilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Mesnevi Hafızı Mehmet Demir, Hz. Mevlana'yı anlatarak onun hayata yön verecek sözlerinden örnekler verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir