1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ak Partili Başer: Ak Parti Yasaklarla Mücadele Ediyor
Ak Partili Başer: Ak Parti Yasaklarla Mücadele Ediyor

Ak Partili Başer: Ak Parti Yasaklarla Mücadele Ediyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ülkenin ve Yozgat’ın AK Parti iktidarı ile hizmet almaya başladığını belirterek, AK Parti'nin yasaklarla mücadele eden bir parti olduğunu söyledi.

A+A-

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ülkenin ve Yozgat’ın AK Parti iktidarı ile hizmet almaya başladığını belirterek, AK Parti'nin yasaklarla mücadele eden bir parti olduğunu söyledi.

Hafta sonunu geçirmek üzere Yozgat’ta gelen AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, parti binasında il yönetimi ile bir toplantı yaparak, Yozgat’a yapılan ve yapılacak yatırımları değerlendirdi. AK Parti’yle ülkenin refah seviyesinin yükseldiğini, her şeyin bundan sonra daha güzel olacağını belirten Milletvekili Başer, “AK Parti kurulduğu andan itibaren ülkemiz hem demokrasisini güçlendirmiş hem de ciddi reformlar yapmıştır. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda tabiri caizse yeni bir çağ açıp yeni bir çağ kapatmış bir partiyiz. Bunun yansıması olarak da Yozgat’ımızda hizmetlere kavuşmuş ve hizmet çıtamızı yukarılara doğru çıkarmaya devam ediyoruz. Yıllardan beri aziz Yozgatlımızın hayalleri olan şeyleri gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

Yozgatlıların geçmiş dönemde adına türküler bile yaktığı ve Yozgat insanının hayal edemeyeceği hızlı trenin yakın zamanda Yozgat’a geleceğini ifade eden Başer, "Hızlı tren yolu inşaatı hızlı bir şekilde devam ederken, geçmiş dönemlerde havaalanı yeri için istimlak yapılmış ancak havaalanı yapılamamıştı. Şimdi havaalanı için yeni bir yer belirledik ve çalışmalar sürüyor, 3 Haziran’da havaalanı için son ÇED raporu görüşülecek. Eski havaalanı yerine ise bin kişilik cezaevi yapılacak. Yine ulaşım konusunda kara yollarında yaşanan problemleri de çözüyoruz. Şu anda Ankara istikametinde Saray beldesi girişinde çalışmalar başladı.” diye konuştu.

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu'na yapılan 500 kişilik ek bina yapım inşaatının devam ettiğini söyleyen Milletvekili Başer, şunları dile getirdi: “Yine aynı şekilde şu an projesi bitmek üzere olan Yozgat hükümet konağının inşallah bu sene içerisinde temelini atmayı düşünüyoruz. Çamlık projemizin ilk aşaması bitme noktasına geldi. Yüzme havuzu ihalesi yapıldı ve spor vadisinde inşaatı başlayacak. Yine bu dönem içerisinde bin 250 kişilik yurt yapılacak. Bozok Üniversitesi'nin hastanesinin prosedürlerini biz tamamladık, proje TOKİ’ye verildi. Yine bu dönem içerisinde inşallah kampüsümüz de güzelleşecek, Yozgat insanı da sağlıkta artık hiçbir ile gitmeden her türlü tedavisi burada yapılabilecek. Tabiri caizse biz Yozgat’ı bir sağlık merkezi haline getirmek istiyoruz.”

"İNSANIMIZ BEN DE DİNLENİYOR MUYUM PARANOYASINDAN KURTULACAK"

Yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak 2010 referandumunda ve 2011 seçimlerinde Türkiye’yi hukukun üstün olduğu, hukuk devletinin hakim olduğu bir ülke halline getirmek için vatandaşlara söz verdiklerini kaydeden Milletvekili Başer, şunları kaydetti: “Türkiye’yi ileri demokrasinin nimetleri ile hukuk devletinin nimetleri ile insanlarımızı paylaştırmak istiyoruz. Teknoloji her geçen gün biraz daha gelişiyor. Bununla ilgili olarak da hem özel hayatın gizliliğine ilişkin olarak ve hem de haberleşme hürriyetine ilişkin olarak önlemleri ne kadar alırsanız alın mevcut şartlar içerisinde bulunanları tutanak altına alma imkanınız yok. Dolayısıyla bizim yapacağımız komisyon çalışmalarında ki önerileriniz bu noktada biz şunu istiyor ve arzu ediyoruz: Vatandaşlarımızın acaba ben de dinleniyor muyum algısını yıkacak, onunla ilgili şu an gerçekten ülkemizde bir paranoya var. Mevcut şartlar içerisinde, mevcut imkanlar içersinde vatandaşlarımızın tamamını dinleme imkanı yasal olarak ve teknik olarak da mümkün değil. Ama bu düşünceyi kıracak ve bununla ilgili olarak da acaba sorusunu zihinden kaldıracak, herkesin güven dolduğu, huzurda olduğu bir ülke haline getirmek arzusundayız. Biliyorsunuz haberleşme özgürlüğü ve özel hayatın gizliliği temel haklardan birisidir. Anayasamız içerisinde de yerini bulmuştur.”

Son günlerde özellikle Yavuz Sultan Selim üzerinden AK Parti iktidarının yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Başer, “AK Parti olarak geçmişin tüm doğrularının varisiyiz. Biz Osmanlı'dan da Selçuklu’dan da ve 5 bin yıllık Türk tarihinden de gurur duyuyoruz ve geçmişteki mazimizle beraber onarlın doğrularını rehber edindik. Yine aynı şekilde bizden önceki iktidarların da doğrularının varisiyiz. Biz AK Parti biz bütün vatandaşlarımızı bir görüyoruz, beraber görüyoruz, kutsal görüyoruz. Hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100 yıl dönümü olan 2023 yılında Türkiye ekonomisini dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi haline getirmek arzusundayız.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin her zaman yasaklarla mücadele eden bir parti olduğunu söyleyen Başer, “AK Parti hükümeti olarak gençlerimizin sağlığını düşünüyoruz. Onları kutsal bir emanet gibi görüyoruz ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz için de her türlü yanlış alışkanlıklardan korunması amacıyla alkol düzenlemesini yaptık. Biz yeni bir yasak getirmiyoruz, sadece kural koyuyoruz. Geçmiş dönemlerde de vardı, okullarımıza yakın mesafedeki alkollü yerlerin açılmasını istemiyoruz. Gelişmiş Batı ülkelerinin tamamında da var. Dolayısıyla bizim yeniden bir yasak koyma anlayışımız olması da söz konusu değildir.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.