1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İnegöl Belediyesi Süleyman Ezim'e Teknoloji Sınıfı Kurdu
İnegöl Belediyesi Süleyman Ezime Teknoloji Sınıfı Kurdu

İnegöl Belediyesi Süleyman Ezim'e Teknoloji Sınıfı Kurdu

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından Ortaköy Süleyman Ezim İlkokulu'nda oluşturulan bilgi ve teknoloji sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

A+A-

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından Ortaköy Süleyman Ezim İlkokulu'nda oluşturulan bilgi ve teknoloji sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, asli görevlerinden biri olmasa da eğitim ve sağlığın öncelikli konuları olduğunu söyledi.

Bir süre önce Ortaköy Süleyman Ezim İlkokulu öğrencileri ile düzenlenen bir söyleşide bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, burada öğrencilerin sorularını yanıtlarken öğrencilerin taleplerini de dinlemişti. Öğrenciler, okullarında yeteri kadar bilgisayar olmadığını belirterek, okullarında bilgi ve teknoloji sınıfı kurulması talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine İnegöl Belediyesi tarafından Ortaköy Süleyman Ezim İlkokulu’na 7 adet bilgisayar ile bir adet çok fonksiyonlu yazıcı alınıp, mevcut bilgisayarın da bakım ve onarımı yapılarak modern bir bilgi teknoloji sınıfı oluşturuldu.

Okul idaresi, Belediyenin destekleri ile hazırlanan bilgi teknoloji sınıfı için mini bir açılış töreni düzenledi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahsin Çetinkaya ve Mustafa Karaarslan ile bazı belediye meclis üyeleri ve Ak Parti ilçe Teşkilatından üyelerin de katıldığı açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Mustafa Polat, Okullarında İnegöl Belediyesi tarafından kurulan bilgi ve teknoloji sınıfı için Başkan Aktaş’a; kendi, okulu, öğretmen ve öğrencileri adına teşekkür etti.

Başkan Alinur Aktaş, birkaç hafta önce kervansarayda okul öğrencileriyle söyleşi yaptıklarını hatırlatarak, “Onlara dilimizin döndüğünce bir şeyler ifade etmeye çalıştık. Programda çocuklarımızın çok değişik, ilginç soruları oldu. Sorular esnasında da çocukların okulla ilgili bazı istekleri oldu. Bunlardan bir tanesi bilgisayar sınıfıydı. Bazı düzenlemelerden de bahsedilmişti, onlar da hallediliyor. Nihayetinde oluştururuz dedik ve Bilgi İşlem Sorumlumuzu gönderdik. Arkadaşlarımız da bugün teveccüh gösterip böyle bir açılış tertip etmişler.” diye konuştu.

Belediyenin asli görevlerinden olmamasına rağmen bu işlere çok yakın duran bir belediye olduklarını ifade eden Aktaş, “Eğitim ve sağlık, öncelikli iki konumuz. Bu konularda ciddi harcamalar yapıyoruz. Tabi meclis üyesi arkadaşlarımızın, teşkilat mensuplarımızın bana verdiği yetkiyle bunu yapıyoruz. Bir köy okulu olmasına rağmen pırıl pırıl, nezih bir okul. Bununla da kıvanç duyuyoruz. Bu çocuklarımızın ihtiyaçları da eksiksiz bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Eğer çorbada bizim de tuzumuz olmuşsa ne mutlu bize. Okulumuzun bilgisayar sınıfı da hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bilgi ve teknoloji sınıfının açılışı, kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Okulları adına bir öğrenci tarafından Başkan Aktaş’a çiçek takdim edildi.
CİHAN

İnegöl Belediyesi Süleyman Ezim'e teknoloji sınıfı kurdu

İnegöl Belediyesi Süleyman Ezim'e teknoloji sınıfı kurdu

İnegöl Belediyesi Süleyman Ezim'e teknoloji sınıfı kurdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.