1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partili Elitaş: Atılan Sloganı Doğru Bulmuyorum
Ak Partili Elitaş: Atılan Sloganı Doğru Bulmuyorum

Ak Partili Elitaş: Atılan Sloganı Doğru Bulmuyorum

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Başbakan Erdoğan’ı hava alanında karşılayan grubun kendiliğinden oluşan bir kitle olduğunu, ‘Yol ver gidelim, Taksim’i ezelim’ şeklindeki sloganı ise doğru bulmadığını söyledi.

A+A-

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Başbakan Erdoğan’ı hava alanında karşılayan grubun kendiliğinden oluşan bir kitle olduğunu, ‘Yol ver gidelim, Taksim’i ezelim’ şeklindeki sloganı ise doğru bulmadığını söyledi.

Mustafa Elitaş, TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir süredir devam eden eylemlerdeki taşkınlıkların büyük oranda sona erdiğini belirten Elitaş, “İnsanlar dileklerini başkalarını rahatsız etmeden dile getirmeli. Ancak yapılan eylemler çığırından çıktı, başka bir mecraya doğru gitmeye başladı. İyi niyetli olan eylem demokrasinin önünü tıkamaya doğru gitmeye başladı.” diye konuştu. Herkesin bunu iyi görmesi gerektiğinin altını çizen Elitaş, “Marjinal grupların değirmenine su taşınmamalı. 50 ilde birden aniden bu olayların olması organize bir iş olduğunu gösteriyor.” dedi. Türkiye’nin ileriye doğru hızlı koşmaya başladığı dönemlerde birilerinin mutlaka rahatsız olduğunu kaydeden Elitaş, “Kimse Türkiye’nin dünyada yükselen itibarını düşürmek için gayret göstermemeli.” ifadesini kullandı.

"BAŞBAKAN'A GÖSTERİLEN SEVGİNİN TEZAHÜRÜ"

Başbakan Erdoğan’ı hava alanında karşılayan grup ve orada atılan sloganlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Elitaş, “Organize olmamasına rağmen orada çok büyük bir kalabalığın toplanabilmesi önemli bir mesele. Başbakan’a gösterilen sevginin tezahürü olarak görüyorum.” ifadesini kullandı. İnsanların tepkilerini sandıkta göstermesi gerektiğini altın çizdi. Dün akşam atılan, ‘Yol ver gidelim, Taksim’i ezelim’ sloganını doğru bulmadığının altını çizen Elitaş, “Öyle sloganlar yanlış. Örgütlü bir organizasyon değil. Kendiliğinden oluşan bir topluluk.” şeklinde konuştu.

Kastamonu İnebolu’da AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu’nun, ‘Taksim Gezi Parkı’ndan sonra Anıtkabir’i de yıkarız’ şeklindeki tweetinin hatırlatılması üzerine Elitaş, “Kastamonu ile ilgili istifa işlemi gerçekleşti. Polis bu tahrikler konusunda onu da gözaltına aldı diye biliyorum.” cevabını verdi.

"MUHALEFET TBMM'Yİ TIKAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYOR"

Bu hafta Genel Kurul’da görüşülmesi planlanan Tabiatı Koruma Kanun Tasarısı ile ilgili bir soruya karşılık Elitaş, tasarının yaklaşık 70 madde olduğunu hatırlatarak, “O tasarıyı TBMM’de görüşmemiz şu anda bulunduğumuz ortam çerçevesinde zor. Sanırım 8 maddelik, 5 üniversitenin kurulması ile ilgili tasarıyı bir buçuk haftadır görüşüyoruz. Muhalefet her gün grup önerisi getiriyor. TBMM’yi tıkamak için gayret gösteriyor.” eleştirisinde bulundu.

Türkiye’de bir ana muhalefet sorunu olduğunu belirten Elitaş, “Ana muhalefet kendi içinde birlikteliği bir araya getiremezse, onların taleplerini TBMM’de dile getiremezse birileri de ana muhalefet olmak için ortaya çıkar.” şeklinde konuştu. CHP’de üç dört tane genel başkan olduğunu söyleyen Elitaş, “Kılıçdaroğlu, halen daire başkanı bile olamadı.” ifadesini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.