1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tika Başkanı Çam: Türkçe Artık Sizin Kaderinize İşlendi
Tika Başkanı Çam: Türkçe Artık Sizin Kaderinize İşlendi

Tika Başkanı Çam: Türkçe Artık Sizin Kaderinize İşlendi

11. Türkçe Olimpiyatları için dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen dünya çocukları Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.

A+A-

Öğrencilere, Türkçenin artık kaderlerini işlediğini söyleyen Çam, başka milletten insanlara Türkçe öğreterek kendi kültürümüzü zenginleştirdiğimizi belirtti.

Öğrencilere TİKA hakkında bilgi veren Çam daha sonra öğrencilerle sohbet etti. Daha önceki açılışlara kızı ile birlikte geldiğini belirten Çam Türkçe Olimpiyatları’nı çok sevdiğini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Bazı öğrencilerin üniversiteyi Türkiye’de okumak istediğini söylemesi üzerine Çam, “Vatanınıza, milletinize hayırlı evlatlar olmanız en büyük dileğimiz” ifadesini kullandı.

"TÜRKÇE KULAKTAN KALBE İNİYOR"
Öğrencilere “Türkçe öğrenmekle diğer yabancı dilleri öğrenmek arasındaki farkları sorun Çam, Bosnalı bir öğrenciden “Diğer diller bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor ama Türkçe kulaktan çıkıp kalbe iniyor” cevabını aldı. Eğitimine aldıkları başak dillerin kendilerine kendi kültürlerini empoze ettiklerini vurgulayan Çam, “Ama Türkçe öyle değil. Türkçe öğrettiğimizde kendi kültürümüzü zenginleştiriyoruz. Ülkemize yeni kültürler katıyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin şarkı ve şiir performanslarını sergilediği ziyaret sonra Çam’a günün anısına plaket takdim edildi. Çam ise öğrencileri hediyelerle uğurladı. CİHAN

TİKA Başkanı Serdar Çam: Türkçe artık sizin kaderinize işlendi

TİKA Başkanı Serdar Çam: Türkçe artık sizin kaderinize işlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.