1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Akademik Aşama Kaydeden Öğretim Üyelerine Plaket Verildi
Akademik Aşama Kaydeden Öğretim Üyelerine Plaket Verildi

Akademik Aşama Kaydeden Öğretim Üyelerine Plaket Verildi

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve geçtiğimiz yıl ağustos ayından sonra kadroya atanan öğretim üyeleri için Mithat Özsan Amfisi’nde tören düzenlendi.

A+A-

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve geçtiğimiz yıl ağustos ayından sonra kadroya atanan öğretim üyeleri için Mithat Özsan Amfisi’nde tören düzenlendi.

Törene, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar açılış konuşmasında, bir üniversite için gelişmenin, yalnızca iyi bir eğitim vermeyi ve bilimsel alanda çalışmalar yapmayı değil, bu çalışmaları yapan kişilerin özlük haklarına saygı göstererek haklarını vermeyi gerektirdiğini belirtti.

Çukurova Üniversitesi için çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Kibar, “Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna atanan birbirinden değerli 168 öğretim üyemizle gücümüze güç kattık.” dedi.

Öğretim üyeleri ile birlikte çok daha güçlü, çok daha büyük bir üniversite olacaklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Sizlerle birlikte başarılı ve güçlü nesiller yetiştirmek, yeni bölümler ve programlar açmak, sorunlara bilimsel çözümler üretmek, daha girişimci ve yenilikçi bir üniversite olmak ve uluslararası işbirlikleri oluşturmak çok daha kolay olacak.” dedi.

Yönetim olarak öğretim üyelerine özgür bir araştırma ortamı sağlamak ve var olan imkânları maddi ve manevi açıdan iyileştirmeyi hedeflediklerini aktaran Kibar, fiziki ve teknolojik altyapıyı güçlendirerek araştırma imkân ve kültürünü geliştiren, bilimsel yayın süreçlerinde yaşanan sorunları çözmeyi kendine hedef edinen anlayışı benimsediklerini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Kibar, “Hızla değişen çağımıza uyum sağlamak için hiç durmadan çalışıp üretmek zorundayız. Hep birlikte üniversitemizi en tepeye yükseltmek için hiçbir engelimiz olmadığı gibi, barış, güven ve huzur ortamında özveriyle yapılan çalışmalar mutlaka karşılığını görecektir.” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kibar, konuşmasını en önemli hedeflerinin, üniversitenin eğitim, bilim ve toplumsal sorumluluk alanlarındaki başarısını artırmaya yönelik kaynakları zenginleştirme olduğunu vurgulayarak son verdi.

Açılış Konuşmasının ardından konservatuar öğrencilerinin konseriyle devam eden törende, Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından, akademik aşama yapan öğretim üyelerinden 61 doçent, 62 profesör ve 42 yardımcı doçente belgeleri takdim edildi.

Törenin ardından Çukurova Üniversitesi Sosyal Tesislerinde üniversite yönetimi ve öğretim üyelerinin bir araya geldiği bir kokteyl düzenlendi.
CİHAN

Akademik aşama kaydeden öğretim üyelerine plaket verildi

Akademik aşama kaydeden öğretim üyelerine plaket verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.