1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elbistanlı Öğrenciler Bahar Şenliğinde Buluştu
Elbistanlı Öğrenciler Bahar Şenliğinde Buluştu

Elbistanlı Öğrenciler Bahar Şenliğinde Buluştu

Elbistan Özel Ceyhan Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliği’nin 5’incisi başladı.

A+A-

Elbistan Özel Ceyhan Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliği’nin 5’incisi başladı. Kermesle beraber 2 gün sürecek şenlikte, öğrenciler oyun parklarında eğlenecek, birbirinden ilginç gösteriler izleyecek.

Kaymakam Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, ELSİAD Başkanı Emin Polat, Bereket Eğitim Kurumları A.Ş Genel Müdürü Ahmet Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. Kurdele kesiminin ardından başlayan programda, ilk olarak davetlilere Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi. Daha sonra da konser için Elbistan’da bulunan sanatçı Reşit Muhtar, programa katılanlara müzik ziyafeti sundu. Kaymakam Metin Maytalman başta olmak üzere, protokol üyelerinin memleketlerine ait türkü ve şarkıları da seslendiren Muhtar, uzun süre alkışlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Özel Ceyhan Koleji Müdürü Mustafa Pala, “Hedefimiz, öncelikle vatanını, milletini ve devletini seven, ayakları yere basan, sağlıklı kararlar verebilen, ahlaklı, dinini diyanetini bilen, iyiyi-doğruyu ve yanlışı birbirinden ayırabilen nesiller yetiştirmektir. Bu bağlamda öncelikle akademik çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunu destekleyecek şekilde de sosyal, sportif ve kültürel çalışmalar yapıyoruz. Şimdi gerçekleştirmiş olduğumuz Bahar Şenliği de öğrencilerimizin sosyal ve kültürel kabiliyetlerini artırmak amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. Bunu geleneksel hale getirdik. Daha nice 5’ler nasip olsun. Öğrencilerimiz, 6-7 ay boyunca yoğun bir çaba içerisindeler. Daha iyi bir bilgi edinmek için oyunlarından ve oyuncaklarından uzak kalıyorlar. Bu, adeta onun bir mükafatı. Aynı zamanda bir iletişim ve etkileşim olayı. O açıdan önemli. Bu etkinliğinden dolayı okulumuzu tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise sahneye TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Reşit Muhtar çıktı. Muhtar, Ordulu olan Kaymakam Metin Maytalman için Ordu yöresinden, Sivaslı olan Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı için Sivas yöresinden, Edirneli olan İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol için de Trakya yöresinden türkü ve şarkılar seslendirdi. Muhtar’ın, Elbistan yöresine ait söylediği türküler de uzun süre alkışlandı.

Şenlikler kapsamında, 2 gün boyunca kermes açılırken, etkinliklerde yap-boz yarışması, sihirli tahtalar, şişme oyun parkları, Hacivat-Karagöz gösterisi, sihirbazlık gösterisi, kukla gösterileri, ateş şovu, kırkayak, rodeo, geleneksel oyunlar ve su balonu yarışmaları gibi birbirinden ilginç etkinlikler yapılacak.




CİHAN

Elbistanlı öğrenciler bahar şenliğinde buluştu

Elbistanlı öğrenciler bahar şenliğinde buluştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.