16 Aralık 2025
Altın 5881.72
BIST 11354.27
Dolar 42.7059
Euro 50.2326
Sterlin 57.2287
Ankara 4°C

AKDAĞ VE GÜNEŞ, LİBYALI YARALILARI ZİYARET ETTİ

AKDAĞ VE GÜNEŞ, LİBYALI YARALILARI ZİYARET ETTİ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Osman Güneş, 'Ankara' feribotu ile Libya'dan Çeşme'ye getirilen Libyalı yaralıları ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Osman Güneş, 'Ankara' feribotu ile Libya'dan Çeşme'ye getirilerek buradan da ambulanslarla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Libyalı yaralıları ziyaret etti. Sağlık Bakanı Akdağ, hastaneye girişinde vatandaşlarla selamlaştı ve bir süre sohbet etti.

Hastaneye girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdağ, Libya'dan Ankara Feribotu ile getirilen tüm yaralıların ilgili sağlık birimlerine yerleştirilerek tedavilerine başlandığını söyledi. Durumları ağır olan ve vücutlarında ciddi yanıklar bulunan hastaların Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaydırıldığını hatırlatan Akdağ, "Libya'ya yeni bir gemi gönderilip gönderilmeyeceği konusu Birleşmiş Milletler ile Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık arasında olan bir konu. Biz kendi açımızdan olan görevlerimizi yerine getiriyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Osman Güneş, daha sonra Libya'da yaşanan iç çatışmalar sırasında yaralanan ve vücutlarında ciddi yanıklar oluşan Libyalı yaralıları ziyaret etti. Hastanenin Yanık Merkezi'nde tedavi altına alınan Libyalı vatandaşları Arapça selamlayan ve ''Hoşgeldiniz'' diyen Bakan Akdağ, tercüman aracılığıyla yaralılara durumlarını sordu. Bazı yaralılar tercüman aracılığıyla memnuniyetini dile getirdi.

Akdağ, tek kişilik basınç odasında Hiperbarik oksijen tedavisi gören yaralıyla ilgilendi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yüksel Yılmaz da hastaneye 33 yaralı getirildiğini, durumlarının kötü olmadığını, 14'ünün ortopedi, 14'ünün genel cerrahi, 5'inin de yanık merkezinde tedaviye alındığını söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ ve İçişleri Bakanı Güneş daha sonra hastaneden ayrıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir