Altın 5439.802
BIST 10837.3
Dolar 42.0089
Euro 48.5678
Sterlin 55.2085
Ankara 2°C

AKP’NİN YILDIRIM VE GÜNAY HAMLESİ TUTTU!

AKP’NİN YILDIRIM VE GÜNAY HAMLESİ TUTTU!
İŞTE İZMİR’DE 12 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN ANALİZİ..

YIKAMADILAR AMA SALLADILAR

İZMİR’DE 12 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN ANALİZİ

AKP’NİN YILDIRIM VE GÜNAY HAMLESİ TUTTU!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın seçimlerden aylar önce İzmir milletvekilliği için partinin iki güçlü ismi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı aday göstermesi, ister CHP’li, ister MHP’li ya da ister AKP’li olsun kentte heyecan, beklenti ve merakla karşılandı.

Örneğin; kendi kalesinde gol görmek istemeyen CHP, AKP’nin bu iki önemli bakanının İzmir’de ne yapacağını, nasıl bir seçim sonucu alacağını, hem merak ediyordu bana kalırsa biraz da tedirgin oluyordu. Günay ve Yıldırım hamlesi, yalnız CHP ve MHP İl Teşkilatları içerisinde değil; AKP İzmir İl Teşkilatı içerisinde de sıkça konuşuluyor; yapılan hamlenin CHP’nin kalesini yıkıp yıkmayacağı ya da en azından sallayıp sallayamayacağı konusunda yorumlar yapılıyordu.

Başbakan umutlandı!..

Aslında Yıldırım ve Günay’ın İzmir vekilliği için ne kadar isabetli karar olduğu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın seçim öncesi İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı mitingde ilk sinyali vermişti. Bizzat izlediğim mitingde, taşıma usulü partili de getirilse bence son yıllarda AKP’nin yaptığı en başarılı miting olmuştu. Zaten miting sonrası Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da, Kanal 24’te katıldığı bir programda memnuniyetini belirtmiş ‘İzmir mitingi beni çok mutlu etti’ demişti.

Erdoğan gazetecilere şunları söylemişti:

“Emniyet rakamlarına da baktığımız zaman, Emniyet rakamlarıyla da ana muhalefetle mukayese edilemeyecek bir fark vardı. Orada da alan coşkusu çok çok iyiydi. Gündoğdu Meydanı, denizin kenarında bir meydan!.. Bütün motorlar falan da bu coşkuya katılıyordu. Orada 100 binin üzerinde, 150 bin diye verdiler bize rakamı, böyle bir rakam, coşku olunca İzmir'e yönelik umutlarımız kamuoyu araştırmalarıyla da örtüşüyor. Kamuoyu araştırmalarında, bu seçimde inşallah İzmir ve sevgili İzmirliler öyle zannediyorum ki artık bu atılan adımlarla, şu ana kadar yaptığımız hizmetlerle ve yapmayı planladığımız projelerle, AK Parti iktidarına çok daha farklı bir güç katacak”

Tek kale değil çift kale

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bu sözleri, 12 Haziran seçimlerinde sandığa gerçekten de yansıdı. Ak Parti İzmir’den güçlü çıkmış, maya tutmuştu.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hamlesi AK Parti’ye İzmir’de haklı zafer getirdi.  Evet! Belki CHP’nin kalesi ele geçirilememiş; yıkılamamıştı ama sallanmıştı. Ya da seçim sonrası bir değerlendirme yapan Binali Yıldırım’ın tabiriyle İzmir artık tek kale değil çift kale olmuştu.

Hedef Yerel Seçimler

İster kabul edersiniz ister etmezsiniz, ancak İzmir’de 12 Haziran seçim sonuçlarına baktığımızda; Ak Parti’nin başarısı göz ardı edilemez. Peki! AK Parti bu zaferle yetinecek mi? Bana göre HAYIR! Çünkü partililerin de dillendirdiği gibi bence AK Parti’nin hedefi önümüzdeki yerel seçimlerdir. Yerel seçimlerde başta soruşturmalar, göz altılarla zor günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini ele geçirmektir.  Peki!Bu rüzgârla bunu yapabilir mi? Vallaha ne kâhin ne de falcıyım ama bu konuda size çok net bir cevap verebilirim. Kocaman bir EVET!

EGE’NİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN..

izmir.20110618134443.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir