1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Alanya'da 2b Hak Sahiplerine Tebligatlar Başladı
Alanyada 2b Hak Sahiplerine Tebligatlar Başladı

Alanya'da 2b Hak Sahiplerine Tebligatlar Başladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2B taşınmazlarının satın alınabilmesi ve hak kaybına uğranılmaması için Milli Emlak Müdürlüğü tarafından hak sahiplerine tebligatlar yapılmaya başlandı.

A+A-

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2B taşınmazlarının satın alınabilmesi ve hak kaybına uğranılmaması için Milli Emlak Müdürlüğü tarafından hak sahiplerine tebligatlar yapılmaya başlandı. 10 gün önce yapılan tebligatlar sonucunda 120 hak sahibi Alanya Milli Emlak Müdürlüğü'ne arazi bedellerini ödemek üzere işlem yaptırdı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, tebligatların yapılmaya başlandığını belirtti. Kaymakam Özdemir, kaymakamlık toplantı salonunda düzenlediği toplantıda 8 kişiye temsili olarak tapu verdi.

2B taşınmazları üzerinde toplam 8 bin 357 hak sahibinin bulunduğu Alanya'da başvuru süresi içerisinde 8 bin 126 hak sahibi kanundan yararlanmak için başvuruda bulunmuştu. Bu nedenle başvuru oranı yüzde 97 olan Alanya'da 2B taşınmazlarının satın alınabilmesi için ve hak kaybına uğranılmaması için Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tebligatların yapılmasına 10 gün önceden başlandı.

Tebligat yapıldıktan sonra 3 ay içerisinde Milli Emlak Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerektiğini ifade eden Alanya Kaymakamı Özdemir, "Satış bedelleri, tarımsal amaçlı kullanımlarda rayiç bedelin yüzde 50'si, tarım dışı kullanımlarda rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanmaktadır. Peşin ödemelerde, satış bedelinden yüzde 20 indirim yapılmaktadır. Taksitli ödemelerde; belediye sınırları içerisinde 6 ayda bir ödenmek üzere 5 yıl içerisinde toplam 10 taksitte, köy sınırları içerisinde 6 ayda bir ödenmek üzere 6 yıl içerisinde toplam 12 taksitte ödeme yapılabilmektedir. Taksitli satışlarda kanuni faiz uygulanmamaktadır." dedi.

Kaymakam Özdemir, konuşmasının ardından 8 kişiye temsili olarak tapularını Alanya Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün'le birlikte verdi.

CİHAN

Alanya'da 2B hak sahiplerine tebligatlar başladı

Alanya'da 2B hak sahiplerine tebligatlar başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.