1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ali Babacan: Teknik Sunum İyi Geçti
Ali Babacan: Teknik Sunum İyi Geçti

Ali Babacan: Teknik Sunum İyi Geçti

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine yönelik yapılan teknik sunumun iyi geçtiğini söyledi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine yönelik yapılan teknik sunumun iyi geçtiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "2020 Aday Şehirler Brifingi"nde basına kapalı gerçekleşen teknik sunumunun ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Babacan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul 2020 CEO'su Ali Kiremitçioğlu, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ve paralimpik okçu ve İstanbul 2020 Elçisi Gizem Girişmen de hazır bulundu.

HAZIR OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM
Teknik sunumun çok iyi geçtiğini ifade eden Bakan Babacan, “2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum. Benim izlenimim IOC üyeleri bizim sunumumuzdan çok memnun kaldılar. Biz her yönüyle hazır olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.
İstanbul’un birçok uluslar arası organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı, “Ülke olarak Akdeniz Oyunları’na çok iyi bir ev sahipliği yaptık. Akdeniz Oyunları’nın hazırlıklarını 18 ayda bitirdik. Başarılı bir organizasyon geçirdik.” diye konuştu.
Türkiye’nin 5. Kez olimpiyatlara aday olduğunu kaydeden Babacan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Artık Türkiye için gerçekten doğru zaman olduğuna inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı için bir takım hedefler belirledik. 2023 yılı hedeflerimiz 2020 Olimpiyatları hedefleriyle son derece güzel bir şekilde örtüşüyor."

AKAN KILIÇ: ULUSAL SPOR PLANIMIZI ANLATTIK

Toplantıda yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise "Üyelerin bize içered sorduğu sorulara cevap verdik, bir kere daha İstanbul'u, Ulusal Spor Planımızı anlattık." dedi. Sporcuların da kendileriyle birlikte Lozan’da olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Türkiye'nin bütün sektörlerinin neler başarabileceği konusunda zaten performansımız ortada." diye konuştu.
CİHAN

Ali Babacan: Teknik sunum iyi geçti

Ali Babacan: Teknik sunum iyi geçti

Ali Babacan: Teknik sunum iyi geçti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.