1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fatih’te Mursi’ye Destek Eylemi
Fatih’te Mursi’ye Destek Eylemi

Fatih’te Mursi’ye Destek Eylemi

Fatih’te Özgür-Der öncülüğünde bir araya gelen grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek için eylem yaptı.

A+A-

Fatih’te Özgür-Der öncülüğünde bir araya gelen grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek için eylem yaptı. Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, 28 Şubat sürecinde Türkiye’de yaşananlar neyse bugün Mısır’da yaşatılmak istenenin de üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu söyledi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) öncülüğündeki çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 100 kişi saat 14.00’da Saraçhane Parkı’nda toplandı. ‘Türkiye’den Mısır’daki Müslüman kardeşlerimize bin selam’ ve ‘Lütfen! Milli iradeye saygı’ pankartı açan eylemciler, ‘Zorbalığı hayır, Mursi’ye evet’, ‘Diren Mursi, diren Mısır’, ‘Darbeciler yenilecek, İslami hareket kazanacak’ ve ‘İslam düşmanı darbecilere karşı bütün ümmet tek yürek’ yazılı dövizler taşıdı. ‘İslami hareket engellenemez’, ‘Mısır halkı yalnız değildir’ ve ‘Müslüman baskıya boyun eğmez’ şeklinde slogan atan grup sık sık tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, Mısır’da yaşanan olayların sadece Mısır’a özgü olaylar olmadığını ifade etti. Kaya, “Küresel anlamda İslami harekete karşı geniş bin cephe açan çevrenin olduğunu görüyoruz. Bu cephenin nerdeyse her yerde ortak hareket etmeye başladığı dikkat çekicidir. Mübarek döneminde diktatörlüğe karşı olduklarını söylüyorlardı bugün açık bir şekilde hukuku ayaklar altına alıyorlar. Seçilmiş bir yönetime karşı hiçbir hukuki gerekçe ortaya sürmeksizin sadece sokakta topladıkları imzaları ileri sürerek bu yönetimin gayrimeşru olduğunu iddia ediyorlar. 28 Şubat sürecinde bu ülkede yaşananlar neyse bugün Mısır’da yaşatılmaya çalışılan da üç aşağı beş yukarı aynıdır. Mısır halkı sadece Tahrir Meydanı’nda toplanan birkaç yüz bin kişiden ibaret midir? Mısır halkı Mübarekin’in devrilmesinin bu yana 4 kere sandık başına gitti ve 4 kere de İslamcıların istediği yönde oy kullandı.” dedi.

Yazar Hamza Türkmen de yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olaylarında yakıp yıkan, batılı hayat felsefesini ön plana çıkartamaya çalışanların istedikleriyle 30 Haziran’da Kahire’de, ilk defa Mısır tarihinde seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı ayaklananların da onu istediğini savundu. Türkmen, Yaşanan olayların küresel kapitalizme ve İsrail’e hoş görünerek seçilmiş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve seçilmiş Muhammed Mursi’ye diz çöktürmeyi amaçladığını iddia etti. Türkmen, “Bunların amacı çevrenin, halkın kazanımlarını, Müslüman halkın kazanımlarını engellemektir.” diye konuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye desteklerini dile getiren grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Fatih’te Mursi’ye destek eylemi

Fatih’te Mursi’ye destek eylemi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.