1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amerikalı Ve Türk Akademisyenler Su Bilinci İçin Buluştu
Amerikalı Ve Türk Akademisyenler Su Bilinci İçin Buluştu

Amerikalı Ve Türk Akademisyenler Su Bilinci İçin Buluştu

Amerika’nın en önemli iki üniversitesinden profesör ve akademisyenler, dünya genelinde 4 ülkeyi kapsayan ve su bilinci ile su kullanım eğitimini geliştirmek için düzenlenen araştırma gezisi için Bursa'nın Orhangazi ilçesine geldi.

A+A-

Amerika’nın en önemli iki üniversitesinden profesör ve akademisyenler, dünya genelinde 4 ülkeyi kapsayan ve su bilinci ile su kullanım eğitimini geliştirmek için düzenlenen araştırma gezisi için Bursa'nın Orhangazi ilçesine geldi. İznik Gölü sahilinde ve çeşitli bölgelerde inceleme yapan grup, Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü'nden yetkililerle de görüşecek. Amerikalı akademisyenlere, Türkiye’den ODTÜ, KATÜ, İTÜ ve Kocaeli Üniversitesi'nden akademisyen ve öğrenciler de eşlik ediyor.

Amerika’nın Kentucky Üniversitesi'nden Prof.Alan E.Fryar ve Prof.Agouridis, The University of Georgia’dan Prof.Adam Milewski ve Prof.Paul A.Schroeder Türkiye’den Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nden toplam 10 kişilik akademisyen ve öğrenci grubu Orhangazi'de incelemeler yaptı. İstanbul ve Ankara’da 'su bilimi, su bilinci ve su bilinci eğitimini geliştirme' konularında hem saha hem de akademik çalışma yapan akademisyen grubu, Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde çeşitli araştırma ve incelemeler yaptı.

4 ÜLKEYİ KAPSIYOR
Amerikalı 4 profesör ve Türkiye’den 4 üniversiteden öğrencinin de eğitim aldığı proje Amerikalı bu iki üniversite tarafından 4 ülke genelinde planlandı. Buna göre projenin ilk ayağında Endonezya ve Türkiye yer alıyor. İkinci ayağında ise Mısır ve Fas. Georgia Üniversitesi ile Kentucky Üniversitesi'nden profesörler yapacakları su araştırması ve su bilinci eğitim ile ilgili raporunu hazırlayıp yayınlayacak. Yürütülen bu projenin mali desteği ise Amerika hükümeti tarafından karşılanıyor. Amerikalı heyet Türkiye’deki çalışmasını tamamladıktan sonra Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve DSİ’de yetkililerle görüşüp projeyi geliştirecek.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.