1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amik Ovası'nda Buğday Hasadı Başladı
Amik Ovasında Buğday Hasadı Başladı

Amik Ovası'nda Buğday Hasadı Başladı

Hatay Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Şavvah Yüksekgönül, Amik Ovası'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da buğday hasadının erken başladığını söyledi.

A+A-

Hatay Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Şavvah Yüksekgönül, Amik Ovası'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da buğday hasadının erken başladığını söyledi. Yüksekgönül, çiftçilerin bu yıl da ürününü emanete bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Şavvah Yüksekgönül, yaptığı açıklamada, çiftçilerin, ürünlerini fabrika ve tüccarlara emanet ettiklerini dile getirdi. Üreticilerin bu yılki buğday taban fiyat beklentisinin 75–80 kuruş arasında olduğunu dile getiren Yüksekgönül, çiftçilerin icar bedeli, sulama, mazot, gübre, ilaç girdilerinin yüksekliği nedeniyle beklentilerin yüksek olduğunu kaydetti.

Yüksekgönül, "Çiftçilerimizin mağduriyet yaşmaması için Buğday taban fiyatının açıklanmasını ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fiyatı belli olana kadar çiftçinin göz nuru alın teri mahsulünü bir an önce emanete almasını bekliyoruz." dedi.

TMO RENDEVULU ALIM YAPACAK

Toprak Mahsulleri Ofis Ajans Amirliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise 2013–2014 yılı alım kampanyasında tam randevulu sistemle buğday ve mısır alımı yapılacağı belirtildi.

Hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştireceği kaydedilen açıklamada, sistemle ürün sahiplerinin randevu.tmo.gov.tr adresi ile TMO Şube Müdürlüğü ve ajans amirliklerine müracaat ederek randevu alabileceği de kaydedildi.

ÇKS kaydı olmayan üreticilerin sistemden randevu alamayacağı için üreticilerin ÇKS kayıtlarını mutlaka güncellemesi gerektiği belirtilen açıklamada, "ÇKS’si olmayan kesimler, her bir işyeri için günlük en fazla 250 ton emanet randevusu alabilecek. Randevular, işyerlerinin günlük alım kapasitelerine göre verileceğinden, randevu alacak kişilerin getirebileceği ürün miktarı kadar randevu alınması, sistemin işleyişi açısından faydalı olacak. Getirilecek ürün miktarından fazla randevu alınmaması, diğer kişilerin randevu alabilmeleri ve kurumumuzun planlı-programlı çalışması açısından önemlidir." denildi.
CİHAN

Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı

Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.