18 Aralık 2025
Altın 5961.265
BIST 11330.57
Dolar 42.7325
Euro 50.2787
Sterlin 57.4682
Ankara 8°C

Atatürk, Çanakale'de Anzak Askerlerinin Katılımıyla Anıldı!

Atatürk, Çanakale'de Anzak Askerlerinin Katılımıyla Anıldı!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenen törenlere, Anzak askerleri de katıldı.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Anıta çelenk koyulmasından sonra saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirilmesi, sirenlerin ve kornaların çalınmasının ardından İstiklâl Marşı söylendi. Törene Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercüment Tatlıoğlu da katıldı. Ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'nin etkinliği kapsamında gelen, Avustralya'nın Adelaide şehrinde Atatürk heykeli yaptıran Vietnam gazisi, Güney Avustralya Türk Derneği (TASA) Eşbaşkanı Michael Mummery ve Gelibolu Ruhu Derneği Başkanı Warren Featherby de hazır bulundu.

Törenden sonra yabancı misafirlerle Türk gazileri, Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Atatürk'ün büyük bir komutan olduğunu, tören sırasında duygulandıklarını belirten Dernek Başkanı Featherb, "Biz 95 yıllık dostluğun sembolü olarak burada bulunuyoruz. Atatürk'ün de önemini bildiğimiz için buradayız ve onu anıyoruz. Kardeşlik içinde yıllardır dostluğumuz sürüyor. Atatürk'ün, 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünü de sonuna kadar benimsiyoruz." dedi.

Anma etkinlikleri, ÇOMÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki konferansla devam etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir