1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Atık Yağ Topladılar, Hediyeleri Kaptılar
Atık Yağ Topladılar, Hediyeleri Kaptılar

Atık Yağ Topladılar, Hediyeleri Kaptılar

Amasya’nın Merzifon Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen bitkisel atık yağ toplama yarışması sonuçlandı.

A+A-

Amasya’nın Merzifon Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen bitkisel atık yağ toplama yarışması sonuçlandı. Yaklaşık 3 ay süren yarışmada öğrenciler litrelerce yağ topladı.

İlçede çevre ile ilgili farkındalık oluşturmak için başlatılan ‘Bitkisel Atık Yağları Kaynağında Ayrı Toplama’ projesi kapsamında ödül töreni düzenlendi. Merzifon Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlenen törende kampanya kapsamında derece elde eden okullar ve öğrenciler hediyeleri kaptı. Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Dünya Çevre Günü'nde öğrencilerin başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. ‘Ne kadar çevreye duyarlıysak, o kadar medeniyiz’ diyen Geyim, şunları kaydetti: “Biz vatanımızı aslında ecdadımızdan almadık, gelecek neslimizden emanet aldık. Bu sebeple vatanımızı geleceğimizin teminatı gençlerimize güzelliklerle bırakmamız gerekiyor. Çocuklarımız başlattıkları atık yağ toplama projesi ile hem toplumda farkındalık oluşturdu hem de çevre duyarlılığına dikkat çekti.”

Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise atık yağların toplanmadığı takdirde kanalizasyonlara, buradan da ayrıştırılmadan doğaya karıştığını belirtti. Öğrencilerin topladığı atık yağlardan eline bir şişe alarak zararlarını anlatan Aydınlı, “Her birimizin birey olarak çevre sağlığının oluşmasına yönelik sorumluluklarımız var. Bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletiyor. Lavabolara dökülen atık yağlar zamanla kanalizasyon sistemlerinin daralmasına ve tıkanmasına neden oluyor. Bu nedenle çevre bilincini içselleştirmiş olan Merzifonlulara teşekkür ediyorum.” dedi.

Kampanyaya katılan okulların topladıkları yağ miktarlarının okul mevcuduna bölünerek belirlendiği yarışmada Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 367 litre ile birinci, Halim Çalkan İlkokulu 160 litre ile ikinci, Atatürk İlkokulu 185 litre ile üçüncü oldu. Yarışmaya katılan Atatürk İlkokulu öğrencisi İlayda Cenk ise tek başına 135 litre bitkisel atık yağ toplayarak birinci oldu. İkinciliği Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan 93 litre ile Seda Nur Eker elde ederken, üçüncü Halim Çalkan İlkokulu’ndan 55 litre ile Selvi Akkuş oldu.

Programda çevre duyarlılığına dikkat çekmek için hazırlanan miniklerin defilesi beğeni toplarken, bir öğrencinin geri dönüşüme atılan eşyalardan oluşan kıyafeti ilgi odağı oldu. Programda daha sonra Merzifon Belediyesi’nin sponsorluğunda protokol üyeleri tarafından projenin mimarı ve birincisi Mehmet Akif Ersoy ilköğretim Okulu’na bilgisayar ve projeksiyon cihazı, derece elde eden öğrencilere bisiklet verildi. Ayrıca projeye katılan tüm okullara plaket, öğrencilere de madalya takdim edildi. CİHAN

Atık yağ topladılar, hediyeleri kaptılar

Atık yağ topladılar, hediyeleri kaptılar

Atık yağ topladılar, hediyeleri kaptılar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.