1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Öğrenciler Şehit Ailelerinin Acısını Yüreklerinde Hissetti
Öğrenciler Şehit Ailelerinin Acısını Yüreklerinde Hissetti

Öğrenciler Şehit Ailelerinin Acısını Yüreklerinde Hissetti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehitler Haftası nedeniyle hazırladıkları projede şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.

A+A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Şehitler Haftası nedeniyle hazırladıkları projede şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti. Öğrenciler gerçekleşen ziyaretlerde gözyaşlarını tutamadıklarını ve ailelerin acılarını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi Tarih öğretmenleri 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma ve şehitler haftası nedeniyle 25 öğrenci ile proje çalışması başlattı. Projede şehit ailelerini ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler, şehit anne baba ve yakınlarıyla sohbet etti. Şehit ailelerinin yaşadıkları acıyı yakından gören ve hisseden öğrenciler gözyaşlarını tutamadıklarını ve onların acılarını yüreklerinde hissettiklerini ifade ettiler. Projede öğrenciler hazırladığı şehit ağacına şehit olan askerlerin künye ve fotoğrafları ile donattılar.

ONLARIN ACILARINI HİSSETMEYE ÇALIŞTIK

İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Haşim Çakır başlattıkları projede amaçlarının şehit ailelerinin unutulmadığını ve acılarını paylaşmak istediklerini hissettirmeye çalıştıklarını söyledi. Çakır, "Hazırladığımız program gayet güzel oldu. Onlar tamamen unutulduklarını hissediyorlardı. Bizler öğrencilerimizle birlikte şehit ailelerinin unutulmadığını ve her zaman yüreğimizde hissettiğimizi anlatmaya çalıştık. Hazırladığımız stant ile Tübitak ve Sebid projelerine katıldık projede uzun ömürlü olması ayakta ölmesi derin kök salması özelliklerinden dolayı çınar ağacını kullandık. Aynalara şehit ve gazilerimizin resimlerini yapıştırarak kendimizi onların yerine koyabiliyor muyuz dedik, boş künyelerle artık şehit ve gazilerimizin olmamasını istedik. Ağaca bağladığımız bezlerle dilek ve temennilerimizi ifade ettik çınarın gövdesini vatan toprağı, dallarını şehit ve gazilerimiz yapraklarını da şehitlerimizin hayatlarında ve gazilerimizin kopan parçalarında can bulan milletimiz olarak gördük. Hazırladığımız panoda da bütün bir süreci özetledik." dedi.

"ONLARIN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİP ELLERİNDEN ÖPMEK İSTEDİK"

Projeye katılan öğrencilerden Sevil Demiray, şehit haberlerini basından aldıklarında üzüldüklerini ancak kısa süre sonra unuttuklarını söyledi. Ailelerle birlikte bir araya geldiklerinde ise acılarını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Demiray, "Şehit haberlerini televizyon ve basından alıyorduk. Basından aldığımız haberler sonrasında üzülüyorduk. İçimiz acıyordu. Ama Ailenin yanına gittiğimizde annesi babası ya da kardeşi ile konuştuğumuzda her şey daha farklı oluyor. Onların acılarını paylaşmaya çalıştık. Yeri geldi gözyaşlarımızı tutamadık. Onların önünde saygı ile eğilip ellerini öpmek istedik. Biz fark ettik ki basından aldığımız haberlerle üzülüyoruz, 5 dakika sonra onları hatırlamıyoruz."

"ŞEHİT ANNESİ BENİ OĞLUNA BENZETTİ"

Proje öğretmenlerinden Engin Çelik, ziyarete gittikleri şehit annesinin kendisini şehit olan oğluna benzettiğini söyledi. Çelik “Şehit aileleri projemizde ailelere ziyarete gittiğimizde şehit annesi beni kendi oğluna benzetti. Ziyaretin başından sonuna kadar şehit annesinin bana baktığını fark etmiştim. Ziyaretin böyle bir anı ile biteceğini tahmin etmiyorduk. Ziyaretin sonunda benim boynuma sarılıp oğluna benzettiğini söyleyince ben ne söyleyeceğimi bilemedim. Ondan sonra da kelimelerin kifayetsiz olduğu anı yaşadık”

BİZLERİ KENDİ EVLATLARI GİBİ GÖRDÜLER

Ziyarette en çok korktukları konunun ilgi ile karşılanmamak olduğunu ifade eden öğrencilerden Mehmet Soyer ise ziyarette içten karşılandıklarını anlattı. Soyer “Öğretmenlerimiz bize bu projeyi anlatınca sınıf olarak katılmak için gönüllü olduk. Öğrenciler olarak projeyi hazırlarken aklımızdan gittiğimiz yerde isteksiz karşılanırmıyız düşüncesi vardı. Bundan çok tedirgin oluyorduk. Ama gittiğimiz her evde bunun aksini yaşadık. Bizi çok içten karşıladılar. Kendi evlatları gibi gördüler. Ailelerle kısa süre olmasına rağmen duygusal bir bağ kurduk. Ben de bir anı yaşadım. Gittiğimiz evde çay servisini ben üstlenmiştim. Şehit annesi benim annemin çok şanslı olduğunu söylemişti. O teyzeyi ben daha sonra çarşıda da görmüştüm. Elini öptüm” dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.