1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Atık Yağ Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi
Atık Yağ Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi

Atık Yağ Toplayan Öğrenciler Ödüllendirildi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak belde belediyesi tarafından düzenlenen atık yağ toplama etkinliği Dünya Çevre Günü’nde sona erdi.

A+A-

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak belde belediyesi tarafından düzenlenen atık yağ toplama etkinliği Dünya Çevre Günü’nde sona erdi. Öğrenciler litrelerce atık yağ topladı.

Yalıkavak Belediyesi tarafından mavi bayrak kriterleri kapsamında çevre ile ilgili farkındalık oluşturmak için düzenlenen ‘Bitkisel atık yağların toplanması kampanyası’na beldede bulunan Neşe Doğan İlk Okulu, Profilo Marina İlk Okulu, Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu ve Geriş Pasanda Anaokulu katıldı. Yalıkavak Belediyesi ve Deha Bio Dizel’in katkıları ile Mart ayında başlayan kampanya Dünya Çevre Günü’nde sona erdi. Kampanyaya katılan okullardan Neşe Doğan İlkokul 185 litre, Marina Profilo Marina İlk Okulu 50 litre, Geriş Paşanda Derneği Anaokulu 50 litre ve Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu 150 litre bitkisel atık yağ topladı. Kampanyaya Katılan Neşe Doğan İlkokulu öğrencisi Janset Ceylan tek başına 113 litre bitkisel atık yağ toplayarak birinci oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Saruhan yaptığı açıklamada, "Sizlerle Mart ayında yaptığımız toplantıda evlerinizdeki atık yağları toplamanızı istemiştik. Bu kampanya kapsamında sizler evlerinizden yağlarınızı topladınız. Bu yağlar toplanmazsa kanalizasyona dökülüyor. Bu arıtmalarda ayrıştırılamıyor ve doğaya karışıyor. Sadece yağlar değil evlerimizden çıkan çöplerinde ayrıştırılması lazım. Mesela camlar ormanlara atılan camlar yangınların çıkmasına sebep oluyor. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Sizlere kampanyamıza destek olduğunu için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Mustafa Saruhan daha sonra en çok atık yağ toplayan Neşe Doğan İlkokuluna bilgisayar, en çok yağ toplayan öğrenci olan Janset Ceylan’a da tablet hediye etti. Ayrıca etkinliğe katılan tüm öğrencilere sertifika verildi. CİHAN

Atık yağ toplayan öğrenciler ödüllendirildi

Atık yağ toplayan öğrenciler ödüllendirildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.