1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Avustralyalı Gıda Devinden İzmir’e 2 Milyon Dolar Yatırım
Avustralyalı Gıda Devinden İzmir’e 2 Milyon Dolar Yatırım

Avustralyalı Gıda Devinden İzmir’e 2 Milyon Dolar Yatırım

Avustralyalı kuru gıda markası Maxwell Foods, İzmir Kemalpaşa’ya 2 milyon dolar yatırımla bir fabrika açacak.

A+A-

Avustralyalı kuru gıda markası Maxwell Foods, İzmir Kemalpaşa’ya 2 milyon dolar yatırımla bir fabrika açacak.


Fabrikanın açılış törenine Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Maxwell Foods Group’un Üst Yöneticisi (CEO) Chris Spratt, Genel Müdürü Buddy Kassoum ve Türkiye Genel Müdürü Feyyaz Bengi katılacak.


Maxwell Foods, üretim alanı ile Avrupa’ya daha kolay ürün satmayı planlıyor.

Şirket; Karadeniz’den fındık, Ege’den incir, Sultan üzümü ile domatesin yanı sıra kayısı ve çam fıstığı gibi ürünleri tedarik edecek. Avustralya sermayesiyle yapılan bu yatırım ile istihdam ve ihracat gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Maxwell Foods Türkiye Genel Müdürü Feyyaz Bengi, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde açılacak fabrika için 2 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi. Feyyaz Bengi, şirketin 5 sene daha Türkiye’ye yatırımlarına devam edeceğini; üretimini artıracağını açıkladı. Bengi, bu operasyon için Türkiye’nin seçilmesinin en önemli nedenlerinin İzmir’in iklim şartları, tarım olanakları ve beşeri kaynağı olduğunu dillendirdi. Maxwell Foods’un hedeflerinde Türkiye’de ürün geliştirme ve tarımcılık alanlarına yatırımın da olduğunu belirtti.

Şirket; badem, yer fıstığı, kaju ve hurma gibi ürünleri Avustralya, Amerika, İtalya, Vietnam, Çin, Şili, Arjantin ile Tunus’ta bulunan IFS HACCP belgeli üreticilerden tedarik ediyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.