1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aziz Yıldırım Kararını Verdi!!
Aziz Yıldırım Kararını Verdi!!

Aziz Yıldırım Kararını Verdi!!

Başkan, O Teknik Direktörü İstiyor!...

A+A-

Aykut Kocaman’ın sürpriz istifası Fenerbahçe’de yeni teknik adam arayışlarını beraberinde getirmişti... Geniş bir liste hazırlandı; adaylarla tek tek görüşülmesi, düşüncelerinin ve şartlarının öğrenilmesi kararlaştırıldı. Bu doğrultuda masaya oturulan ilk isim de Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal oldu... Yanal, perşembe günü Bodrum’da F.Bahçe Yüksek Divan Kurulu üyesi Yüksel Çağlar’la buluştu, ardından İstanbul’a geçerek başkan Aziz Yıldırım’la bir araya geldi. Peki bu zirvede neler yaşandı, ne konuşuldu...

Bu detayları HABERTÜRK ortaya çıkardı. İstanbul’da Yüksel Çağlar’ın evinde gerçekleşen buluşma son derece sıcak bir atmosferde geçti. Uzun yıllardır Ersun Yanal’ın oynattığı futbola büyük beğeni duyan başkan Aziz Yıldırım, tecrübeli hocayla buluşmasından ‘Tamam’ diyerek ayrıldı.

‘KİMSEYİ YANILTMAK İSTEMEM’
Bunun nedeni, Yanal’ın F.Bahçe’yle ilgili sunduğu rapordu. Zirveye hayli hazırlıklı bir şekilde gelen, F.Bahçe’deki mevcut oyuncular, gençlerin potansiyeli, avantajlar ve dezavantajlar hakkında detaylı bir analiz yapan Yanal, transferde atılması gereken adımları ve Samandıra personeliyle ilgili düşüncelerini de Yıldırım’la paylaştı. Bu sunumdan hayli etkilenen Yıldırım’ın yönetici arkadaşlarıyla yaptığı görüşmede de, “Benim oyum Ersun Yanal’a... Ama kimseyi yanıltmak istemem. Herkes kendi kararını versin” dediği öğrenildi. Bugün yapılması beklenen yönetim toplantısından “Yanal” kararı çıkarsa Eskişehir’in hocası, Yıldırım döneminin 14. teknik direktörü olarak F.Bahçe’nin başına geçecek!

Yabancıda ilk hedef LUCESCU
F.Bahçe’de yerli alternatif olarak Ersun Yanal ismi öne çıkarken, yabancı hocaya sıcak bakan bir grup da mevcut. Bu grubun önceliği ise Mircea Lucescu... 2004’ten bu yana Shakhtar Donetsk’i çalıştıran 67 yaşındaki hocanın Türkiye Ligi’ni tanıması ve mütevazi kadrolarla bile G.Saray ve Beşiktaş’ı şampiyon yapması dikkat çekiyor. Rumen çalıştırıcının da F.Bahçe’yi de mutlu sona taşıyarak Türk futbol tarihinde 3 takımı birden şampiyon yapan ilk yabancı hoca olma isteği söz konusu. Ancak Shakhtar ile sözleşmesini uzatmış olması transferini zora sokuyor. F.Bahçe eğer Ukrayna ekibiyle uzlaşabilirse, Mircea Lucescu sürpriz bir şekilde göreve gelebilir.

Son aday ADVOCAAT
Ersun Yanal ve Mircea Lucescu’nun ilk sırada olduğu F.Bahçe’nin hoca adayları arasına yeni bir isim daha katıldı: Dick Advocaat... Benfica’dan ayrılması beklenen Jorge Jesus ve Wolfsburg’un eski hocası Felix Magath’ın ardından PSV Teknik Direktörü Advocaat’ın ismi de gündeme oturmuş durumda. F.Bahçeli yöneticilerin 65 yaşındaki hocayla da bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.