1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Bayraktar: Birileri Türkiye’yi Karıştırmak İstiyor
Bakan Bayraktar: Birileri Türkiye’yi Karıştırmak İstiyor

Bakan Bayraktar: Birileri Türkiye’yi Karıştırmak İstiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye’de istikrar ve kalkınma var; dünyanın imrendiği bir ülke haline geldik.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye’de istikrar ve kalkınma var; dünyanın imrendiği bir ülke haline geldik. Şimdi AK Parti’yi vurarak, yok ederek, AK Parti Hükümeti'ni ortadan kaldırarak bir şey yapacaklarını zannedenler var. Bu insafsızlık ve izansızlıktır. Bunu yapanlar Türkiye’ye kötülük yapıyor. Biz uyanık olacak, kalkınırken, gelişirken savrulmayacağız. Bu da birilerinin hoşuna gitmiyor, gocunuyorlar. Kim ne derse desin, Türkiye kalkınıyor. Kalkınırken de özümüze kökümüze bağlı olarak kalkınacağız.” dedi.

Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Araklı ilçesinde hayırsever vatandaşların yaptıracağı ilkokulun temel atma törenine katıldı. Bakan Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, "Çevreci, masum ifadelerin arkasına saklanarak bu ülkeye zarar vermek günahtır. Bizden daha fazla çevreci olamazlar; 2002’den bu yana 7 milyon ağaç diktik. Ülkede orman alanları, şehirlerde de yeşil alanlar arttı, daha da artacak." diye konuştu.

2002 yılının sonunda Türkiye’nin iflas noktasında olduğunu savunan Bayraktar, şöyle devam etti: "IMF’ye borcumuz var, kredi alamıyoruz, yurt dışından aldığımız borcun faizi yüzde 30-60 arasında değişiyordu. Vatandaştan toplanan tüm vergilerin yüzde 60’ı da dış borcun faizine gidiyordu. Batan bankaların Türkiye’ye verdiği zararı tamir ettik. IMF’ye borcumuzu ödedik, hatta borç verir duruma geldik. Kredi derecelendirme kuruluşları derecemizi artırdı. Ülkemiz en iyi yatırım yapılan konuma geldi. Şu an İstanbul’a 3. havalimanı ve 3. köprüyü yapıyoruz. Bu durumda birileri Türkiye’nin kalkınmasından rahatsız oluyor, karıştırmak istiyor. Çünkü şu anda Türkiye’de yapılan yatırım miktarı 500 milyar TL."

Hükümetin çalışmalarını anlatan Bayraktar, "Orta öğretimde mesleki teknik eğitimin arttırılması, ara eleman yetiştirme ve istihdam için gece gündüz çalışıyoruz. Trabzon’a 20 okul yapıldı, bu yıl 27 okul daha yapılacak. Ülkemizi kalkındırmak, geliştirmek, insanımızın refah seviyesini artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Siz bizi destekleyip dua ettikçe biz sizin gönlünüzü aldıkça size hizmet etmeye, hizmetkârınız olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi dünyada, Trabzon’u da ülkemizde marka yapmak için var günümüzle çalışıyoruz. Ucuz politika yapıp meydanlarda dolaşanlara pirim vermeyin. Lafla peynir gemisi yürümez. Yapılan çalışmalar ortada. Trabzon’u canlandırmak, ekonomisini düzeltmek için tarım ve hayvancılık ile ilgili çok ciddi projelerimiz var. Yıllardır meseleler halının altına süpürüldü. Radikal çözümler üretilmedi. Biz bu ülkenin kalkınması, Gayri Safi Milli Hâsıla’nın artması için olanca gücümüzle çalışıyoruz. Şu an enflasyon yüzde 6 düşmüş, faiz ise yüzde 8 civarında. Biz iktidara geldiğimizde gecelik faizler yüzde 60 civarıydı. Bunlar fakirin-fukaranın cebinden çıkıyordu ve yatırım yoktu. Biz dünyaya huzur ve barış getirmek için varız. Bizim sömürgeci zihniyetimiz yok." ifadelerini kullandı.

Yüksel ve Orhan Özyurt kardeşlerin babaları Ali Cevat Özyurt adına yaptıracakları ilkokulun temel atma törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra, milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve vatandaşlar da katıldı.
CİHAN

Bakan Bayraktar: Birileri Türkiye’yi karıştırmak istiyor

Bakan Bayraktar: Birileri Türkiye’yi karıştırmak istiyor

Bakan Bayraktar: Birileri Türkiye’yi karıştırmak istiyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.