1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bakan Kılıç: İnönü Stadı'nın Yıkımına İhale Süreci Bitince İzin Vereceğiz
Bakan Kılıç: İnönü Stadının Yıkımına İhale Süreci Bitince İzin Vereceğiz

Bakan Kılıç: İnönü Stadı'nın Yıkımına İhale Süreci Bitince İzin Vereceğiz

Beşiktaş Kulübü’ne kazandırılacak yeni stat konusunun çözülememesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devlet malı olan eski stadın yıkımına izin vermeleri için yeni stat projesiyle ilgili ihale sürecinin tamamlanıp resmi.

A+A-

Beşiktaş Kulübü’ne kazandırılacak yeni stat konusunun çözülememesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devlet malı olan eski stadın yıkımına izin vermeleri için yeni stat projesiyle ilgili ihale sürecinin tamamlanıp resmi evrakın ellerine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Resmi evrak olmadan devletin malını yıkıp olayı yarın ne olacağı belirsiz bir atmosfere sürüklemelerinin mümkün olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından yıkım iznini vereceklerini kaydetti.

Çeşitli projelerin temel atma ve açılışlarını gerçekleştirmek üzere Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeni Beşiktaş Stadyumu Projesi’ndeki gecikmenin ihalenin yapılmamasından kaynaklandığını ifade eden Bakan Kılıç, bu konuda hükümetin ve bakanlığının iradesinin kuvvetli olduğunu söyledi.

Konuyu Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile birçok kez konuştuklarını hatırlatan Bakan Kılıç, ihale süreci tamamlanmadan ve resmi evrak ellerine ulaşmadan mevcut İnönü Stadyumu’nun yıkımına izin vermeyeceklerini belirtti. Yeni stadyumun aynı alanda yapılacağını dile getiren Bakan Suat Kılıç, şöyle konuştu:

“Proje üzerinde rengine, dış cephedeki taş işçiliğinin detayına varıncaya kadar, çok ayrıntılı bir çalışma yürüttük. Bundan sonraki sürecin de sağlam bir hukuki zeminde yürümesi lazım. Hiçbir şeyi aceleye getirmemek lazım. Şuan projenin bakanlığımızda detayları incelemeleri devam ediyor. Yıkım izni için yasal müsaade vermemiz lazım.

Mevcut stadın yıkılabilmesi için de yeni stadın yapım ihalesinin yapılmış ve ortaya çıkmış olması lazım. Eldeki stadyum devlet malı. Devletin malının yıkılmasına karar verebilmemiz için şahsımın ve arkadaşlarımın yeni stadyumun yapımına ilişkin resmi evrakı elimize almamız lazım. Resmi evrak olmadan devletin malını yıkıp yarın ne olacağı belirsiz bir atmosfere bu olayı sürükleyemeyiz. Bizim yol haritamız belli ve nettir. Bunu da en iyi Beşiktaş’ı sevenler bilmektedir.”

Yapılacak yeni stadyumun aynı zamanda 2020 Olimpiyatları’nın vitrin projelerinden birisi olacağının altını çizen Bakan Kılıç, “Burada Ragbi müsabakaları yapılacak. O nedenle bu günkü durumun bir gecikme meydana getireceğini de kimse düşünmesin. Yıkıma onay verilmemesinden bir gecikme söz konusu olmayacak. Çünkü stadyumun henüz inşaat yapım ihalesi yapılmadı. İhale yapıldıktan ve kesinleştikten sonra bir yandan yıkım izni verilecek diğer yandan da müteahhitlik firmasına şantiye kurma müsaadesi verilecek. Bir yandan da işin yapımına başlanacak. Stadın yapımı için bin gün rakamından bahsedildi. O stadyumun yıkılması ve yeniden yapılması bin güne bile kalmayabilir.” bilgisini verdi.

GÜREŞ’İN OLİMPİK YOLCULUĞUNA DEVAM ETMESİNİ ARZULUYORUZ

Ata sporu güreşte son 6 aydır sistematik bir şekilde güreşin olimpik branş hüvviyeti kazanmasına ilişkin çalışmalar yaptıklarını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Türk milletinin hayatında güreşin çok özel bir yeri var. Ata sporu ve peygamber mesleği olarak bildiğimiz güreş, olimpiyatın ilk branşlarından da birisi." diyerek şöyle devam etti:

"Olimpiyatın düzenlendiği ilk yıl var olan 9 branştan bir tanesi de güreş. Dolayısıyla ilk olimpik branşın olimpiyatlarda kalması bizin en büyük arzumuzdur. Ön eleme yapıldı. Son 3 branş kaldı. Bunlardan bir tanesine 7 Eylül’de karar verilecek. Bizim temennimiz güreşin olimpik yolculuğuna devam etmesidir. OECD’nin kriterleri buna izin vermiyor ama mümkün olsa da olimpik branşların sayısı biraz daha artsa.”

İSTANBUL KENDİNİ ANLATIYOR. BİZ İSTANBUL’UN İMAJININ ÖNÜNE GEÇMEYELİM YETER

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için İstanbul’u 5. kez aday gösterdiklerine de değinen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul bir dünya markası. Çok büyük artıları avantajları var. İstanbul o kadar kaliteli ve yaşam zevki yüksek ki bizim anlatmamıza gerek yok. İstanbul kendini anlatıyor. Biz İstanbul’un imajının önüne geçmediğimiz taktirde İstanbul’un işi çok daha kolay olacak. Bizim de zaten yapmaya çalıştığımız bu. İstanbul’un önündeki engelleri aşmaya gayret ediyoruz.

Dünya zaten İstanbul’u tanıyor ve biliyor. İlk 4 adaylığımızda olimpiyat coşkusunu yaşayamadık. Bu 5. adaylığımız. Şuan sayın başbakanımız ve hükümetimizin desteği tam. Finansman sorunları aşan, ekonomik problemlerini çözen ve siyasal istikrarı sağlayan bir Türkiye var. Bütün bunlar İstanbul’a olimpiyat coşkusunu yaşatmaya yetecek avantajlardır. Artık bundan sonra OECD üyelerinin takdiri olan konulardır. İradelerine saygılıyız. Heyecanla bekliyoruz."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.