1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp'li Belediyeler Yarın Gezi Parkı'na Çiçek Dikecek
Chpli Belediyeler Yarın Gezi Parkına Çiçek Dikecek

Chp'li Belediyeler Yarın Gezi Parkı'na Çiçek Dikecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Ünal Ateş Erzen, yarın Taksim Gezi Parkı'na CHP'li belediyeler olarak çiçek ekmeye gideceklerini söyleyerek halkı bu etkinliğe davet etti.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Ünal Ateş Erzen, yarın Taksim Gezi Parkı'na CHP'li belediyeler olarak çiçek ekmeye gideceklerini söyleyerek halkı bu etkinliğe davet etti.

Bakırköy Botanik Parkı'nın açılışı Element Dans grubunun gösterisi ile başladı. Dans gösterisinin ardından da 4 görevli, 4 parçadan oluşan Kemal Atatürk imzasını birleştirerek merdivenli suni şelale üzerine yerleştirdi. Sonra da şelale ve alt bölümündeki fıskiyelere su verildi. Bu gösterilerin ardından Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere ve çalışmalara ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

ERZEN: GEZİ PARKI'NDAN SONRA BURASI DAHA BÜYÜK DEĞER KAZANDI

Botanik parkını bir yıldan az bir sürede tamamladıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Sadece Bakırköy halkı değil tüm İstanbullulara armağan ediyoruz. 268 bin çeşit bitki, 3 bine yakın ağaç, binlerce metrekare yeşil alan, oyun kuleleri, oyun bahçeleri, tematik bahçeler, koku bahçeleri ile donattık. Taksim Gezi Parkı'ndan sonra burası daha da büyük değer kazandı. Kenan Doğulu konseri de olacaktı ama bu günlerde yaşadığımız acı ve kanlı günler nedeniyle konseri erteledik." dedi.

Açılış nedeniyle toplanan partililerin, 'Her yer Taksim, her yer direniş' şeklinde slogan atması üzerine Erzen, "Madem bu dilden konuşmaya başladık. Bundan sonra bir park daha açıyoruz ve millet gezi parkı adını koyacağız. Sosyal demokrat belediyeler olarak gücümüzü gösterelim ve alın çiçeklerinizi yarın bizimle Taksim'e gelin, çiçeklerinizi ekin. Saksılarınızı, çiçeklerinizi biz dağıtacağız. Bu park sizin, güle güle kullanın. Her tarafta yeşili kullanın. Bu parkta hava alacaksınız ama gaz almayacaksınız." şeklinde konuştu

HALKIN UMUDU KILIÇDAROĞLU SLOGANLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasından önce 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' şeklindeki sloganlara karşılık, "Bir şey de anlaşalım. Benim umudum da sizsiniz. Benim umudum Mustafa Kemal'in gençliği. Gençlik yeni bir çığır, yeni bir sayfa açıyor. Daha özgür daha demokrat bir Türkiye için yola çıktı gençlik. O yolun yolcusu olacağız." karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU: 2 MİLYAR DOLARLIK BİR RANT ALANININ ÜZERİNDEYİZ

Botanik parkının yapıldığı araziyi işaret eden Kılıçdaroğlu, "2 milyar dolarlık bir rant alanındayız. Belediye başkanımız bu rantı almıyor ama 'Ben bunu Bakırköylülere veriyorum.' diyor. Şimdi seni Silivri'ye göndermeyelim mi? Rant var. Para var. Bakın kuleler de görülüyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Kentli olmak, güzel birşey. Kentli olmak önce haksızlığa karşı çıkmaktır. Kentli olmak özgür yaşamak demektir. Kentli olmak kendi tarihsel köklerinden kopmamak demektir. Kentli olmak kültürlü insan olmak demektir. Kentli olmak sinemaya tiyatroya gitmek demektir. Kentli olmak parka gelip özgürce dolaşmak demektir. Kentli olmak budur." dedi.

KILIÇDAROĞLU: AKP RANT'A BAKAR!

Cumhuriyet Halk Parti'li belediyeler ile AK Parti'li belediyeler arasında gündüz ile gece gibi fark olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Aradaki fark siyah ile beyaz gibidir. Biz, odağımıza insanı alırız, insana hizmet ederiz. İnsanı en değerli varlık olarak görürüz. AKP ise ranta bakar. Yeşil deyince onun aklına ağaç gelmez, dolar gelir onun aklına. Sözde kente hizmet edeceklerdi. İstanbul'a hizmet edecekler. Nerede bir yeşil alan gördülerse imara açıyorlar. Madem sen demokratsın, madem sen yeşilliği seviyorsun, madem sen parkları seviyorsun Bakırköy'den sana bir teklif yapıyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer istiyorsan, hangi yeşil alan imara açılacaksa gel onu halkın oyuna sunalım. Yani referanduma götürelim onu. Açık çek veriyorum. Gel diyorum, yeşil alan mı istiyorsun. Olsun, imara açacaksan önce halka soralım. Halk istiyorsa imara açalım. İstemiyorsa yeşil alan olarak kalsın. Çünkü kente sahip çıkmak kentin doğasına sahip çıkmak demektir. Eğer insanları 4 duvar arasına hapsederseniz o insan kendisini kentte yaşıyor hissetmez." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Burası özgürlük alanınız. Başkanınız söyledi, burada hava alacaksınız, kimyasal gaz değil. Kimyasal Tayyip'ten korkun lütfen. Onlar demokrasi düşmanı, özgürlük düşmanıdır. Meydanların bir özelliği vardır. Kentin ve gençlerin enerjisini boşalttığı yerdir meydanlar. Meydanlar sadece beton değildir, taş değildir. Ağaç demektir meydanlar. Çevre demektir meydanlar. Temiz hava almak demektir meydanlar. Meydanlar buluşma alanlarıdır aynı zamanda. Dostlar bir araya gelirler. Özgürce gezerler meydanlarda. Gençler bir araya gelirler meydanlarda. Şarkılar türküler söylerler meydanlarda. Ancak meydanların kaçınılmaz güzelliği ağaçlardır, çiçeklerdir. Taksim gezi parkına da yarın arkadaşlarımız gidip güzel çiçekleri dikecekler. Halka verecekler. Alın, bunları oraya dikin diyecekler." diye konuştu.

"DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ"

Partililerin 'Direne direne kazanacağız' şeklindeki sloganlarına karşı Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Evet, direne direne kazandınız. Halkın zaferidir bu. Halk direndi ve kazandı. Halktan daha büyük bir güç yoktur demokrasilerde. Halk bir şeye evet diyorsa saygımız var. Hayır diyorsa saygımız var. Halka hizmet etmek bizim görevimizdir. Halktan yana olmak, halktan yana politika gütmek, Cumhuriyet Halk Partisinin görevidir.Çünkü biz Cumhuriyetin partisiyiz. Yani biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Halkı seviyoruz, halka inanıyoruz, halka güveniyoruz." CİHAN

CHP'li belediyeler, yarın Gezi Parkı'na çiçek dikecek

CHP'li belediyeler, yarın Gezi Parkı'na çiçek dikecek

CHP'li belediyeler, yarın Gezi Parkı'na çiçek dikecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.