1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bakan Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin Temelini Attı
Bakan Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin Temelini Attı

Bakan Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin Temelini Attı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin temel atma törenine katıldı. Atakum ilçesi Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu önündeki arazide yapımına başlanacak olimpik yüzme havuzu temel atma töreninde konuşan Bakan Kılıç, gençlerin saçına ak düşmeden gençler için yapılan bu hizmetlerin ve tesislerin bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti milletvekillerinden Mustafa Demir, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ile çok sayıda bürokrat katıldı.

Temel atma töreni öncesinde Samsunlulara seslenen Bakan Suat Kılıç, "Yüzme denizde. Yeşilırmak’ta, Kızılırmak’ta değil havuzda öğreniliyor. Hele ki sportif anlamda yüzmeyi havuzdan başka yerde yapmak mümkün değil." diyerek, şunları söyledi:

"Samsun’un 3 havuza daha ihtiyacı var. Buradaki çatı altında da 3 tane havuz var. Hayırlı uğurlu olsun. Tamamen Samsun’a özgü bir proje. Bittiği zaman önünden geçerken adeta bir sanat eserinin önünden geçiyormuş gibi hissedeceksiniz. Sadece olimpik yüzme havuzu temeli atmıyoruz. Aynı çatı altında 1 tane 50 metrelik kulvarları olan olimpik yüzme havuzu var, bir tane 25 metrelik kulvarları olan yarı olimpik yüzme havuzu var, ilköğretim öğrenci anaokulu öğrencilerinin yüzme öğrenmesi için bir havuz daha var. Gençlerin saçına ak düşmeden gençler için yapılan bu hizmetlerin ve tesislerin bitirilmesi lazım."

Samsunlu gençlerin ihtiyacı olan bir tesisi daha kazandırmanın coşku ve heyecanını yaşadığını dile getiren Bakan Suat Kılıç, 1 milyon 250 bin nüfuslu Samsun’da 9 milli yüzücü ile 32 antrenörün bulunduğuna dikkat çekerek, bu sayının tesis yatırımlarıyla artırılmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni hizmet binası temel atma törenine katılan Bakan Kılıç, fakültenin önemli bir ihtiyacı gidereceğini vurguladı. Toplam alanı yaklaşık 2 bin metrekare olan hastane, 4 bloktan oluşuyor. Hastane bölümü, hastalara hizmet verecek bölümler ve öğrencilerin eğitim görecekleri alanların yer alacağı yeni binada mevcut 130 tane diş ünitesi sayısı 250’ye çıkacak. İnşaatın 3 yıl içinde bitirilmesi öngörülüyor. Fakültenin temelini Bakan Kılıç, Vali Aksoy, Rektör Hüseyin Akan ile milletvekilleri birlikte attı.
CİHAN

Bakan Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin temelini attı

Bakan Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin temelini attı

Bakan Kılıç, Samsun Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nin temelini attı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.