18 Aralık 2025
Altın 5953.013
BIST 11286.81
Dolar 42.7158
Euro 50.2501
Sterlin 57.0779
Ankara -5°C

"Bakanlığımızın HSYK aday listesi yok"

"Bakanlığımızın HSYK aday listesi yok"
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "HSYK üyeliği seçimlerine ilişkin olarak Bakanlığımızca hazırlanmış aday listesi bulunmadığı gibi, herhangi bir adaya veya listeye kurumsal manada destek verilmesi de söz konusu değildir" denildi.
Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, HSYK üyeliği seçimlerinde hakim ve savcılara Adalet Bakanlığı tarafından baskı yapıldığına ilişkin iddiaların yer aldığı belirtildi.

Özgür iradelerine saygısızlık anlamına gelen bu iddialara hakim ve savcıların 17 Ekim Pazar günü yapılacak seçimlerde sağduyularıyla en güzel cevabı verecekleri bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"17 Ekim 2010 tarihinde yapılacak olan HSYK üyeliği seçimlerinde, hakim ve savcıların Adalet Bakanlığınca hazırlanan listenin desteklenmesi yönünde baskı altına alındıkları, hatta tehdit edildikleri yönündeki iddialar gerçek dışıdır.

Bunlar, seçim sürecini etkilemek, seçime ve seçim sonuçlarına gölge düşürmek isteyen çevrelerce yapılan propagandadan ibarettir. Kaldı ki Anayasa değişikliği ile hakim ve savcılara ilişkin tüm yetkilerini HSYK'ya devreden Bakanlığımızın bu yönde kullanabileceği bir yetkisi de bulunmamaktadır.

HSYK üyeliği seçimlerine ilişkin olarak Bakanlığımızca hazırlanmış aday listesi bulunmadığı gibi, herhangi bir adaya veya listeye kurumsal manada destek verilmesi de söz konusu değildir.

Bazı adayların bir araya gelerek gösterdikleri birlikte çalışma iradesine de saygı gösterilmesi gerekmektedir. Kendi özgür iradeleriyle aday olan, Bakanlığımız merkez kuruluşunda görev yapan hakim ve savcıların farklı listelerde yer alması da bunun en güzel göstergesidir. Nitekim, iddiaları dile getiren derneğin listesinde de
Bakanlığımız merkez kuruluşunda görev yapan hakimler yer almaktadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir