1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Aydınlı'dan Türkçe Olimpiyatlarına Tam Destek
Başkan Aydınlıdan Türkçe Olimpiyatlarına Tam Destek

Başkan Aydınlı'dan Türkçe Olimpiyatlarına Tam Destek

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları organizasyonu için Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, maddi ve manevi her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

A+A-

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları organizasyonu için Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, maddi ve manevi her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Türkçe Olimpiyatları Amasya etkinlikleri 6 Haziran'da 20 bin kişi kapasiteli 12 Haziran Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Amasya’da ilk kez yapılacak etkinliğe 20 ülkeden 70 öğrenci katılacak. Öğrenciler şarkılar, şiirler, folklor etkinlikleri ve özel becerileriyle geceye renk katacak.

Amasya'nın Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı 11'incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının Türkçenin ve Türkiye’nin tanıtımı için yapılmış çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Bunu anlamak için öncelikle Türkçe sevdalısı olmak gerektiğini ifade eden Başkan Aydınlı, “Bize göre dil, sadece kelimelerden ve harflerden oluşan sesler değildir. Biz dilin içinde gizlenmiş bir ruhun olduğuna inanıyoruz. Bu ruhu bu sene kendi ilimizde, evimizde izleme fırsatı verenlere, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkçe Olimpiyatları için Merzifon Belediyesi tarafından saat 15 ile 19 arasında Cumhuriyet Meydanı'ndan Amasya 12 Eylül Şehir Stadyumu'na araçlar kaldırılacağını belirten Aydınlı, "Biz belediye olarak halkımızın her türlü sosyal aktivitelerine katkıda bulunmaktan son derece mutlu olmaktayız. Türkçe Olimpiyatlarına belediye olarak halkımızı şehir merkezinden alıp program sonrası tekrar Merzifon’a getireceğiz." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.