1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bayan Hentbol Milli Takımı Hazırlıklarını Tamamladı
Bayan Hentbol Milli Takımı Hazırlıklarını Tamamladı

Bayan Hentbol Milli Takımı Hazırlıklarını Tamamladı

Dünya Şampiyonası Play-Off müsabakalarına hazırlık için Eskişehir'e gelen Hentbol Bayan Milli Takımı’nın kampı sona erdi.

A+A-

Dünya Şampiyonası Play-Off müsabakalarına hazırlık için Eskişehir'e gelen Hentbol Bayan Milli Takımı’nın kampı sona erdi. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Milli Takıma kamp boyunca destek sağladı.

2013 Dünya Şampiyonası’na gidebilmek için Play-Off'ta Danimarka ile iki tarihi maça çıkmaya hazırlanan Türkiye A Milli Bayan Hentbol Takımı, 2 ve 8 Haziran´da karşılaşacakları Danimarka’yı eleyerek şampiyonaya devam etmek istiyor.

Dünya şampiyonası öncesi hazırlıklarına devam eden Türkiye Bayan A Milli Hentbol Takımı kamp için Eskişehir’e geldi. Milli Takım, iki hazırlık maçı yaptıktan sonra Ankara'ya dönerek Danimarka maçlarının son hazırlıklarına devam edecek. Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonları’nda yoğun bir kamp dönemi geçiren Milli Takım, kondisyon ve güç ağırlıklı çalışmalar yaptı.

Anadolu Üniversitesi’nde yapmış oldukları antrenmanları değerlendiren Bayan Hentbol Milli Takım Antrenörü Hikmet Vurgun, 2013 yılı Dünya Şampiyonası grup elemelerinde birinci olduklarını ve play-off’lara kaldıklarını söyledi. Rakip Danimarka ile 2 Haziran'da Ankara’da 8 Haziran'da Danimarka’da karşılaşacaklarını ifade eden Vurgun, şunları söyledi:

“Bunun dışındaki en büyük hedefimiz 20-30 Haziran günleri arasında Türkiye’de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları. Bu doğrultuda Eskişehir’de 11 Mayıs'ta başlayan kampımız 15 günlük sürenin sonunda bitti. Bu kamp içerisinde Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Hentbol Federasyonu arasında yapılan antlaşma doğrultusunda oyuncularıma fiziksel ve fizyolojik testler uygulandı. Sporcuların form durumları tespit edildi, buna göre çalışmalarımız planlandı."

Eskişehir'de olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Hikmet Vurgun, "Çok uzun süredir buradayız, Eskişehir çok hızlı bir gelişme gösteren, sosyal hayat açısından zengin bir kent. Umarım sporda da benzer şekilde artan bir başarı grafiği yakalanır. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ülkemiz için çok değerli. Eğitim kadrosu, tesisleri ve imkânları çok iyi. Yüksekokul Müdürü de dâhil birçok hentbol kökenli hocaya sahip olan Eskişehir zaten eskiden beri iyi bir hentbol kentidir. Bugün kaybedilen ivmenin, tüm paydaşların ortak aklıyla yeniden kazanılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUZ

Üsküdar Belediyesi'nde kariyerine devam eden takımın sağ oyun kurucusu kaptan Yeliz Yılmaz ise kampın yoğun ve verimli geçtiğini söyledi. Kaptan Yeliz Yılmaz sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Danimarka ile zor maçlara çıkacağız. Kâğıt üzerinde onlar favori olarak görünüyor. 2008’de onlara 1 golle elenmiştik, bu maçları gününde olan takım kazanacak. Akdeniz oyunlarında ise 2009’da 2. olmuştuk bu sezon şampiyonluğu istiyoruz."
CİHAN

Bayan Hentbol Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı

Bayan Hentbol Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.